Докато неусетно или напълно осъзнато остаряваме, се случват 2 интересни

...
Докато неусетно или напълно осъзнато остаряваме, се случват 2 интересни
Коментари Харесай

Танцувайте, за да поддържате мозъка си млад


Докато незабелязано или изцяло осъзнато остаряваме, се случват 2 забавни неща. Първото осъзнаваме сами, второто се регистрира по-осезаемо от хората към нас. Сами осъзнаваме, че склонността ни да даваме израз на танцувалните си умения неотменно изчезва. За околните ни пък все по-ясно става, че умствено към този момент не сме факирът, който са забелязвали у нас преди години. Оказва се, че сред тези 2 фактора има отчетлива взаимовръзка, която при положително предпочитание бихме могли да употребяваме в своя изгода, с цел да поддържаме безконечна „ ментална младост “.

Не е мъчно. Всеки може да опита. Разбира се, желаят се и известни жертви. В случая умствената заостреност у възрастните хора се резервира за сметка на леко занемаряване на егото. Или сериозното му потъпкване – при хората, при които неналичието на танцувални заложби е цялостна и осъзната.

Отдавайки се постоянно на танцувални занимания , ще се радваме на безгранична умствена прохлада . Това потвърждава ново изследване, отчитайки, че всеки може да бъде с толкоз избистрен разум, колкото сами би си разрешил да има, отприщвайки танцьора в себе си – очевиден или прикрит.

Проучването е оповестено в журнала Frontiers in Human Neuroscience, като че ли не инцидентно, а с цел да се потвърди, че граници пред индивида, решен да обори прозаичните ограничавания на неврологията, няма.

Учените потвърждават, че възрастните хора, които постоянно вземат участие във физически занимания, може да компенсират

провалите от

възрастта върху мозъка
, а танцуването има най-сериозен капацитет в това отношение. Тяхното изследване демонстрира, че точно танцувалните занимания оказват най-сериозен положителен резултат върху центровете в мозъка, които възрастта последователно поврежда. Този резултат освен забавя увреждането им, само че може и да възвърне част от нанесените от годините вреди.

Свързани публикации.. Имплант в мозъка усъвършенства паметта с 30% 0 По-образованите хора по-рядко страдат от Алцхаймер 0 Притеснявате се за мозъка си, контролирайте кръвното 0

Само в границите на 18-месечно умерено занятие с танцови кръжоци при група хора над 60-годишна възраст е открито отчетливо усъвършенстване функционалностите на хипокампуса . Това е зоната на мозъка, която най-често дегенерира под въздействие на възрастта и бива изумена от болести като Алцхаймер и други форми на деменция и загуба на паметта.

До момента се знаеше, че физическата активностт поддържа физическата и умствена жизненост с хода на възрастта, само че рядко се регистрират самостоятелните изгоди от другите видове интензивност . Това, което съгласно учените извежда танците на напред във времето в тази ситуация, е фактът, че носят прочувствен боязън и при всеки урок хората учат нов и друг танц. Няма го еднообразието на тичането или карането на колело.

Хора в златната възраст, разнообразявайте заниманията си и танцувайте. Хайде – раз, два, уловете ритъма и младейте на воля, макар митингите на егото. Егото е за младите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР