Докато кметът на Одрин се чуди как да премахне от

...
Докато кметът на Одрин се чуди как да премахне от
Коментари Харесай

Истерията на българите за пазар в Одрин предизвика нещо нечувано в района

Докато кметът на Одрин се чуди по какъв начин да отстрани от улиците табелите на български език, в които няма " и една турска дума ", към града на огромното българско извършване на покупки има миграция на търговци.

" В Одрин, където десетки хиляди български жители се стичат да пазарят, в последно време има миграция на търговци. Те идват от близките провинции, най-вече от Истанбул ", написа организация IHA, представена от 24rodopi.com.

Българските жители идват в града в ранни зори, пазарят през целия ден и напущат града с претъпкани с одринска стока коли. Търговци и занаятчии от Истанбул, Текирдаг, Къркларели и Чанаккале започнаха да наемат магазини в Одрин. Наемите на работното място, които бяха 15 хиляди лири при интензивно търсене, се усилиха до 50 хиляди лири, твърди шефът на Асоциацията на консултантите по недвижими парцели в Одрин Серхат Чекер.

" 90 % от клиентите ми са българи. Надявам се да продължи по този начин. Без българи работата ни ще бъде сложна ", споделя търговецът Тюлай Кайтан.

Припомняме, че с указ на президента Реджеп Тайип Ердоган от 27 юли българите получиха правото да влизат в Турция с персонална карта в случаите на директно прекосяване или туристически визити до 90 дни в границите на интервал от 180 дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР