Добруджански кмет се бори с нерегламентираните сметища като поставя ловни

...
Добруджански кмет се бори с нерегламентираните сметища като поставя ловни
Коментари Харесай

Добруджански кмет се бори с незаконни сметища с… ловни камери

Добруджански кмет се бори с нерегламентираните сметища като слага ловни камери.

Димитър Калев от 4-хилядното село Калипетрово от години живее наоколо до нелегално бунище. Разказва, че непрекъснато се изхвърлят отпадъци там.

Хората описват, че макар напъните на локалната власт казусът продължава. Затова кметът от няколко дни е инсталирал на секрети места камери, само че не охранителни, а ловни - персонална благосъстоятелност.

„ Понеже аз съм ловджия и от четири години вършим фотолов с тези камери и си следим придвижването на дивеча. Наложи се тези камери да ги преместя на друго място, напълно за други цели, за които са основани. Ефектът на камерите е добър “, сподели кметът Никола Узунов.

Така когато засекат някого, камерите изпращат фотография на телефона на кмета. Вече са хванали няколко души в нарушаване. Никола Узунов обаче споделя, че не желае да стартира правосъдни дейности.

Контролът дава резултат - нарушителите са изчистили отпадъците си, а кметът има проект. Ако видеонаблюдението не спре хората да изхвърлят боклуците си, ги предизвестява, че ще качи техни фотоси в обществените мрежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР