Доброволци ще почистват река Ропотамо по инициатива на РИОСВ Бургас.

...
Доброволци ще почистват река Ропотамо по инициатива на РИОСВ Бургас.
Коментари Харесай

Доброволци ще почистват река Ропотамо

Доброволци ще почистват река Ропотамо по самодейност на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас. Повод за екоакцията е Международният ден на биологичното многообразие - 22 май.
Самата акция ще се организира на 11 май с присъединяване на възпитаници от Професионална гимназия по химични технологии " Акад. Н. Д. Зелински ". В нея ще се включат и деца от групировка " Фантазия " към национално читалище " Христо Ботев 1937 " Бургас.

Река Ропотамо и местата, през които минава, са извънредно красиви. Историческите обекти, опцията за туризъм и наблюдението на скотски типове са причина доста туристи да търсят непосредственост с реката. В резервата Ропотамо се намират неповторимите водни лилии, които също са част от атракции основани от природата.
Хора от разнообразни места по света идват с цел да ги видят и да се разходят с лодка по реката. Така казусът с изхвърлените боклуци става действителен и не свършва до тук. Реката се влива в Черно море и по този метод всички нечистотии оставени от индивида отиват там.

Чрез самодейността Регионалната ревизия по околната среда и водите желае да подсети на хората, които изхвърлят боклуци безсистемно, че те отиват във околните водоеми – реки, язовири, морето.

След това боклукът се връща още веднъж при тях. Морето се освобождава от всичко излишно и доста постоянно на брега изплуват отпадъците, с които хората са го замърсили.

Младежите, които ще вземат участие в акцията ще имат опция да видят от близко този развой и да създадат своя избор, дали да употребяват контейнерите за боклук или да постъпват по неправилния метод, който вреди на природата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР