Доброто управление е невъзможно без добра администрация, без компетентни, безпристрастни

...
Доброто управление е невъзможно без добра администрация, без компетентни, безпристрастни
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Работата за държавата предлага шанс за всеки, който намира смисъл в това да служиш на хората

Доброто ръководство е невероятно без добра администрация, без способени, безпристрастни и стимулирани държавни чиновници. Това сподели министър-председателят Гълъб Донев пред студенти и преподаватели по време на обичайна среща на компетентност „ Публична администрация " във Философския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ", оповестяват от Министерския съвет. Премиерът Донев поздрави управлението на катедрата и нейните ученици за 26-ата академична година от основаването на специалността и означи техния принос при създаването на значими стратегически и управнически документи.

В приветствието си министър-председателят Гълъб Донев подчертава върху задачата и смисъла да си чиновник на страната. Според премиера работата за страната е несравнима с всяка друга работа, тъй като може и да не носи високо възнаграждение, само че предлага късмет за всеки, който намира смисъл в това да служиш на хората.

Премиерът Гълъб Донев беше безапелационен, че държавните чиновници не би трябвало да бъдат възприемани като „ прислужници " на политиците, реализатори на техни прищевки или дежурни изкупителни жертви за неуспехите им. По думите му достолепието на хората от държавната администрация - личностно и професионално - би трябвало да бъде уважавано и защитавано. „ Всяка една администрация и всеки един чиновник са неразривна част от страната и обществото, а не са „ инструмент за поръчки " на една или друга политическа партия ", съобщи министър-председателят.

В рамките на събитието беше връчена и годишната премия за студентско научно есе „ Лиляна Данева-Бризби " в региона на обществената администрация на тематика: „ Ролята на обществената администрация в сплотяването на общността ". Премиерът Донев приветства самодейността за връчване на оценката и изрази признателност към семейство Бризби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР