Добрич. Програмата Лято в музея“ на Регионален исторически музей (РИМ)

...
Добрич. Програмата Лято в музея“ на Регионален исторически музей (РИМ)
Коментари Харесай

Програмата „Лято в музея“ на РИМ - Добрич предлага богата палитра от занимания в Къща музей с Дом-паметник „Йордан Йовков“

Добрич. Програмата „ Лято в музея “ на Регионален исторически музей (РИМ) - Добрич предлага богата палитра от занимания в Къща музей с Дом-паметник „ Йордан Йовков “. Това заяви Ивелина Романова, специалист „ Връзки с обществеността “ в музея, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Творчески занимания и игри (езикови и литературни игри, редене на просветителни пъзели, пленери и др.) се организират във фоайето на Дом-паметника и в двора на Къща музей „ Йордан Йовков “. Едно от заниманията е наречено „ Да бъда публицист “.

Учениците имат опция да станат съавтори на известни писатели, предлагайки собствен край на известни техни белетристични произведения. Предвижда се най-хубавите текстове да бъдат оповестени в локалната преса или в музейното интернет пространство. При заниманието „ Слово и облик “ децата могат да нарисуват или оцветят обичан воин или миг от обичана литература творба след малко запознаване с чудното странствуване на творбата до публиката.

„ Моят сценичен билет “ е друго занятие, при което учениците могат да се превъплътят в някоя от функциите на артистката Адриана Будевска или на нейни сътрудници на сцената, с цел да изживеят персонално театралната магия. „ Наковалня за красноречие “ е опция малчуганите посредством креативен задания да обогатят своя език, запознавайки се и с забавни моменти от неговата история. Предвижда се най-сполучливите словесни опити да бъдат оповестени в локалната преса или в музейното интернет пространство. В модула „ Езикови завършения “ посредством занимателна граматика и спортни игри учениците развиват езиковото си мислене.

В заниманието „ Думата “ учениците са предизвикани да открият своята обичана дума и да я включат в характерен подтекст съгласно възрастта. Предвижда се най-сполучливите произведения да бъдат оповестени в локалната преса или в музейното интернет пространство. „ Модерно е да си образован! “ е опция учениците да се срещнат с съществени граматични и правописни правила в българския литературен език, като усвоените познания ще бъдат тествани посредством решение на проби.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР