Добрич. Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за

...
Добрич. Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за
Коментари Харесай

Добрич: 48-часов филмов маратон на тема „Красив Добрич“ ще се проведе между 21 и 23 септември

Добрич. Община Добрич и CastFolio – българската онлайн платформа за развлекателната промишленост, провеждат 48-часов кино маратон на тематика „ Красив Добрич “. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич . Между 21 и 23 септември всички участници ще би трябвало да се оправят с предизвикването да основат, филмират, обработят и показват собствен десетминутен филм по авансово заложени тематики, като първите три креативен екипа ще получат парични награди от надлежно 1 500, 750 и 500 лв., обезпечени от общината. Също по този начин спечелилите продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат показани на идващото издание на интернационалния кино фестивал Берлинале през февруари 2019 година
„ Вече близо четири години работим интензивно върху новата визия на нашия град и се радваме, че ще можем да покажем какво сме постигнали досега посредством езика на киното. Град Добрич и цялата област са чудесна туристическа дестинация тъкмо поради своята антична история и прелестни забележителности. Но освен – на всички места към нас има скрити хубости, които оферират хиляди благоприятни условия и за реализацията на планове в региона на разнообразни изкуства, и съм сигурен, че филмите от предизвикването ще ни убедят в това “, разяснява кметът на Община Добрич Йордан Йорданов.
Идеята за филмовото предизвикателство се роди на конгрес на Глобалния Добрич - Добрич в бъдеще време 2.0 през септември 2017 като част от идейната платформа за основаване на световна общественост от хора, свързани с Добрич.
„ Красив Добрич “ е отворен за присъединяване за всички креативен екипи от страната, които дръзнат да премерят сили и креативност в първото 48-часово кино предизвикателство. Победителите ще бъдат селектирани от жури и ще бъдат оповестени на публична гала на 23 септември. Повече информация за маратона можете да намерите на адрес www.filmchallenge.eu.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР