Съдебнопсихологичната и психиатрична експертиза, назначена на обвинения в убийството на

...
Съдебнопсихологичната и психиатрична експертиза, назначена на обвинения в убийството на
Коментари Харесай

Убийството в парк в Добрич: Обвиненият е вменяем и може да носи наказателна отговорност

Съдебнопсихологичната и психиатрична експертиза, назначена на обвинявания в убийството на 56-годишния мъж на 7 март в парка на Добрич, демонстрират, че той е вменяем.

Това сподели на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев . „ Заключението на експертизата е, че лицето е вменяемо, т.е. все още на осъществяване на действието е могло да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Обвиняемият би могъл да носи наказателна отговорност “, сподели още Бухчев. 

Той добави още, че по делото за убийството следва да бъдат назначени ДНК и видеотехническа експертиза. Предвиденото наказване за това закононарушение е 15-20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Прокурор Бухчев сподели още, че досъдебните производства, които са формирани от Районната прокуратура и са предшествали убийството, ще бъдат приобщени и ще се водят паралелно.  

„ Също може би ще се наложи назначението на съдебнопсихиатрична и психична експертиза, тъй като това са обособени действия, осъществени в разнообразни моменти на разнообразни дати и за всяко едно от тях експертизата следва да се произнесе дали лицето е разбирало свойството и смисъла и дали може да управлява постъпките си. Така че ще има още малко работа по тези досъдебни производства “, приключи окръжният прокурор. 

На 8 март Окръжната прокуратура в Добрич стартира досъдебно произвеждане по отношение на умрял след намушкване мъж в града . От известието на прокуратурата стана известно, че на 7 март след 18:00 часа, инцидентен минувач е забелязал мъж в безпомощно положение на улица в Добрич.

Пристигналият на място екип на " Спешна помощ " е открил, че мъжът е умрял. В хода на дейностите, подхванати неотложно за изясняване на обстановката, станало ясно, че се касае за осъществено тежко престъпно закононарушение. Установена и самоличността на убития. Той е на 56 години, локален гражданин. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР