Изборите за общински съветници в община Каварна няма да бъдат

...
Изборите за общински съветници в община Каварна няма да бъдат
Коментари Харесай

Изборите за общински съветници в Каварна няма да бъдат касирани

Изборите за общински съветници в община Каварна няма да бъдат касирани. Върховният административен съд (ВАС) обезсили решението за Административен съд-Добрич, с което те бяха оповестени за недействителни. Това оказва се от оповестено на уеб страницата на Върховен административен съд определение по делото. 

В него е посочено, че делото е прекъснато , защото жалбоподателите отдръпват жалбите против решението на Общинската изборна комисия, с което се дефинират мандатите в Общинския съвет. По тези тъжби бе и решенисто на Административен съд-Добрич. 

Припомняме, че на съвещание от 22 ноември м.г. партии и обединения от община Каварна желаеха от съда обявяване за изборите за общински съветници в община Каварна за недействителни.

След броене на бюлетините от 30-те секции в община Каварна и констатиране на нарушавания, съдът назначи съдебностатистическа експертиза . Вещото лице по нея съобщи пред съда, че съгласно направените калкулации има разминавания по разпределението на мандатите. 

Административен съд-Добрич със свое решение от 27 нноември 2023 обяви за нереален резултата от изборите за общински съветници в община Каварна, извършени на 29.10.2023 година, разгласен с Решение № 120 – МИ/ 30.10.2023 година на Общинска изборна комисия-Каварна за установяване на изборните резултати за избиране на общински съветници на Община Каварна. 

След това в съда е постъпила касационна жалба срещу решението на съда да разгласи за нереален резултата от изборите за общински съветници в община Каварна, извършени на 29 октомври 2023 година, разгласен с Решение № 120 - МИ/ 30.10.2023 година на Общинската изборна комисия-Каварна, за установяване на изборните резултати за избиране на общински съветници на Община Каварна.

В свое предписание от 9 декември м.г. съдът указва дубликат от касационната тъжба да бъде изпратен на страните по делото и им дефинира период от три дни да показват отговор по нея.

След това делото дружно с касационната тъжба и постъпилите отговори са били изпратени за разглеждане от Върховния административен съд.  Определението на Върховен административен съд е дефинитивно. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР