САЩ скоро ще разработят пакет от мерки, насочени към противодействие

...
САЩ скоро ще разработят пакет от мерки, насочени към противодействие
Коментари Харесай

САЩ ще налагат санкции на държавите, потискащи свободата на пресата

САЩ скоро ще разработят пакет от ограничения, ориентирани към противопоставяне на рестриктивните мерки върху свободата на пресата по света.

Това се споделя в изказване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

„ През идващите седмици ще подхваща поредност от административни дейности, ориентирани към противопоставяне на световното угнетяване на свободата на печата, както е показано в непозволеното задържане на публицисти по света “, сподели Байдън. Мерките ще включват ограничавания върху издаването на визи, както и наказания против тези, които „ заглушават пресата “. Президентът на Съединени американски щати означи, че 2023 година е била „ най-смъртоносната “ година до момента. за публицисти, в това число заради многото смъртни случаи на палестински репортери, отразяващи боевете в Газа.

В изказването се показва, че администрацията на Байдън е " събрала коалиция " страни, с цел да противодействат на разпространяването на търговски програмен продукт, употребен за „ шпиониране на публицисти по света “. Президентът на Съединени американски щати също по този начин съобщи, че сякаш единствената причина за ареста на публицистите Евън Гершкович и Алсу Курмашева в Русия е връзката им с американския вестник The Wall Street Journal и радиостанцията Radio Liberty; (признат в Руската федерация за непознат сътрудник и включен в регистъра на нежеланите организации).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР