Добре е да се придържате към старото правило при закупуване

...
Добре е да се придържате към старото правило при закупуване
Коментари Харесай

Дрехите от изкуствена материя могат да ви докарат сериозни проблеми до главата

Добре е да се придържате към остарялото предписание при закупуване на облекла – избирайте единствено тези от естествени материи. Колкото и съвременен да е тоалетът и да ви харесва, в случай че е от напълно изкуствена материя, стойте надалеч от него, защото в противоположен случай можете да си докарате алергии и даже да повлияе на нервната ви система. Разбира се естественият генезис на материите е най-приятен за кожата и основава положително въодушевление.

 

Най-комфортни са памучните облекла, защото са приятни на досег и не нервират кожата. Освен това памукът дърпа влагата и я държи надалеч от тялото. Тази тъкан е доста комфортна и заради обстоятелството, че е дишаща. Най-голямото й стеснение обаче е, че е доста се мачка и наложително би трябвало да я гладите.

 

 

Разбира се най-хубавата зимна материя си остава вълната. За най-качествена се счита тази от мериносовите овце. Влакното от нея е известно като мохер, леко и с доста добра топлоизолация. Вълната е устойчива, еластична, всмуква елементарно и не е податлива на механични въздействия – резервира естествената температура на тялото.

Недостатъкът й е, че е по-груба на досег и не всеки може да я понася, защото нервира кожата и провокира сърбеж.

 

Затова е целесъобразно хората с по-чувствителна кожа да заложат на по-мекия вид – кашмира. Според експертите той топли осем пъти повече от елементарната вълна и е доста по-лек, има и повече искра, само че пък е много безценен.

 

Добре пристигнала в дрешника е и всяка дреха, направена от естествена коприна, която е една от най-здравите тъкани.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР