Добра новина за цените на горивата у нас.Горивата у нас

...
Добра новина за цените на горивата у нас.Горивата у нас
Коментари Харесай

Горивата започнаха да падат под 3 лева за литър с отстъпката

Добра вест за цените на горивата у нас.

Горивата у нас са почнали да поевтиняват, като това се е случило най-много през последната седмица. Масовият бензин А-95 с отстъпката от 25 ст., която дава страната, към този момент може да се купи под 3 лв. в по-малките бензиностанции, а в огромните е под 3,10 лева Това са най-ниските цени от началото на май до момента, пише . 

При дизела ситуацията е същото, само че той е малко по-скъп от бензина. В момента междинната му цена е 3,50 лева за литър, като през последните дни на предходната седмица е паднала с 4 ст. Пропан-бутанът е поевтинял с 24 ст. за последния месец. Средната му цена в този момент е 1,31 лева Обратна е наклонността при метана, който на процедура е природен газ. Той е поскъпнал с 19 ст. за последния месец приблизително до 3,71 лева

При главните храни обаче има повишаване, като се изключат сезонните плодове като дини, пъпеши, кайсии, праскови. Кравето сирене да вземем за пример нарастна с 2,1% за седмица и на едро не може да се откри под 10 лева Кашкавал “Витоша ”, който в магазините към този момент е по 24 лева килото, на едро е поскъпнал с още няколко % и междинната му цена е 15,60 лева

Олиото, което беше поевтиняло през последните две-три седмици, още веднъж нараства и на едро цената му е съвсем 5 лв. – 4,99 лева За отбелязване е, че на най-голямата борса за слънчоглед и слънчогледово олио в света – Ротердамската, и суровината, и олиото поевтиняват към този момент втора седмица, също и захарта.

Захарта е поскъпнала с 3 ст. през последната седмица и на едро към този момент е 2,33 лева Поскъпват също пилешкото месо, яйцата, оризът, оранжерийните краставици и домати и други артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР