Доберманите са кучетата, около които все още витаят неправилни твърдения,

...
Доберманите са кучетата, около които все още витаят неправилни твърдения,
Коментари Харесай

Отглеждане на доберман в домашни условия

Доберманите са кучетата, към които към момента витаят неправилни изказвания, като да вземем за пример че са доста нападателни и неконтролируеми.

Въпреки това тази порода кучета има доста позитивни качества на характера си. Те са доста умни, предани на стопанина си и лесни за образование. Ако възпитавате вярно питомеца си, тогава той единствено ще ви радва. Главното в тази ситуация е да имате поради особеностите при развъждането на доберман в домашни условия.

Характер

Доберманът се причислява към дейните породи, като точно по тази причина е значимо да им осигурите постоянни физически натоварвания.

Оптимално място за живеене на кучето е в къща, с цел да може да има пространство в двора. Въпреки това в апартамент също е допустимо да отглеждате това куче.

Тези животни са особени предани на стопанина си и се нуждаят в неговото непрекъснато наличие. Не бива да ги изолирате и да ги игнорирате. Доберманът би трябвало да получи своята роля в фамилията, а не да бъде просто животно за игри от време на време. Така да вземем за пример, той доста добре се схваща с децата и също по този начин е отлична защита.

Когато ги разхождате, би трябвало да сте изключително деликатни. Не бива да оставяте кучето без контрол, защото може да нападне непознатите хора, в случай че те проявят експанзия към него или стартират да го нервират.

Обезателните аксесоари по време на разходка с добермана е намордника и надеждната кучешка каишка, макар че множеството кучета от тази порода са уравновесени и не атакуват без причина.

Отглеждане в домашни условия

 Отглеждане на доберман в домашни условия

Ключовият миг при развъждането на доберман е да го ангажирате с нещо. Това не е скучно кученце, което ще лежи през множеството време на дивана или ще спи.

То наложително би трябвало да си има свое местенце, а също по този начин и своя зона с постоянно чиста вода и кучешки играчки.

Последният миг е изключително значим, защото кучето ще скучае в лимитираното пространство на жилището, а с играчките ще ангажират вниманието му, в случай че вие нямате време да му обърнете такова. В противоположен случай, може да стартира да гризе мебелите или другите предмети от интериора, когато му е скучно.

Важно е да разхождате кучето постоянно на открито (няколко пъти дневно), защото то е доста интензивно. Обезателно би трябвало да миете лапите му след разходка и от време на време да чистите кучешкото легло.

Имайте поради, че в случай че на открито е доста студено, тогава би трябвало да изкарвате добермана с облекла за кучета, с цел да не настине. Това се дължи на обстоятелството, че доберманът не е от дългокосместите породите кучета и елементарно замръзва. За сметка на това през горещото лято животното се усещат чудесно.

Ако спазвате тези лесни и елементарни насоки за грижа за добермана у дома, тогава ще можете да отглеждате тази порода куче даже и в домашни условия.

И не забравяйте, че единствено обгрижваните кучета и тези, които са обичани от стопаните си, са същински щастливи домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР