Доберманът е една от най-активните породи кучета. Те са едри

...
Доберманът е една от най-активните породи кучета. Те са едри
Коментари Харесай

Дресура и обучение на доберман

Доберманът е една от най-активните породи кучета. Те са едри и мощни и се поддават добре на образование. От тях стават отлични кучета пазачи, в това число на дребни деца, тъй като са доста нежни и деликатни с малчугани.

Социализацията на кученцето стартира още с приемането му в дома. Малките са доста любопитни, дейни като по-възрастните, елементарно се приспособяват и по тази причина постоянните разходки и проучване на заобикалящата ги среда ще им оказват помощ да придобият вярно държание в общността, измежду която живеят. Правилата у дома е значимо да се съблюдават още в най-ранна възраст.

Обучението на добермана също е добре да стартира рано. Простите команди не са сложни за запомняне, само че постоянно кученцето отхвърля да се подчинява. Твърдостта на стопанина е нужда, тъй като с тренировките по-нататък може да настъпят съществени компликации.

На към 4 месеца минават имунизацията и е добре да стартира етапа на приучване към вървене. До 6-месечна възраст стопанинът би трябвало да е съумял в главните команди. Ако нещата не се получават, добре е да се намерения за подготвен треньор за дресура на доберман, който ще реши проблемите.

Добре подготвен доберман значи чудесно контролиращо се куче. То не просто би трябвало да извършва командите, само че и да умее да взима независими решения, да пренебрегва експанзия от други кучета, да не агресира, когато мине около място, миришещо на алкохол. Доберманите могат да бъдат нападателни при миризма на алкохол и опиати и тази специфичност е добре да се планува при образование.

 Дресура и образование на доберман

Самият развой на трениране на кучето може да включва игра на фризби, извършения за сръчност и безусловно за самоконтрол. Игровите извършения се харесват на всички породи кучета, в това число и на добермана, както и похвалите и лакомствата.

Изключително значимо е, че експанзията на животните по никакъв метод не трябва да се предизвиква. Няма нито един треньор, който би се съгласил да учи това животно по какъв начин да атакува, а единствено по какъв начин да се отбранява и да пази стопанина и имуществото му. Обучението на добермана в целия свят не разрешава тренирането им по какъв начин да работят против лицето, врата и слабините на индивида.

Ако към момента нямате такова куче, само че търсите, вижте разгласи и цени за доберман.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР