Доайенът на 48-то и новото 49-о Народно събрание Вежди Рашидов

...
Доайенът на 48-то и новото 49-о Народно събрание Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Lupa.bg май ще познае: Бойко навил Вежди да се бори за шеф на парламента

Доайенът на 48-то и новото 49-о Народно заседание Вежди Рашидов най-вероятно още веднъж ще седне на председателския пост. Lupa.bg направи тази прогноза преди седмица с аргумента, че този път ветеранът измежду депутатите ще бъде натрапен без непотребни драми, с цел да се избегне резила в предишния парламент, когато депутатите три дни не можаха да изберат началник на Народното събрание.   

Горещата политическа мълва в този момент е, че самият Бойко Борисов, който евентуално ще оглави парламентарната група на ГЕРБ, е взел персонално безапелационното решение да наложи скулптора за поста. Лидерът на ГЕРБ разговарял с любимеца си и му споделил, че никой от хората му не е по-подходящ от него. Умореният Рашидов, който още в предишния парламент искаше да се откаже от поста и даже си направи отказ, склонил пред Борисов в името на имиджа на партията и към този момент е дал единодушието си да бъде номиниран.



Рашидов и този път пробвал да снеме тежката отговорност от плещите си, само че Борисов в характерен жанр му обяснил, че това е решено и няма по какъв начин да се промени. 

На 21 октомври някогашният министър на културата Вежди Рашидов бе определен за ръководител на Народното събрание. Той бе номиниран от четири партии и събра 139 гласа поддръжка, като 73 гласоподаваха „ срещу “.

Според прогнозата на Lupa.bg, кандидатурата на остарелия ръководител още веднъж ще поддържат Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.  

На предишния избор, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ поддържаха кандидатурата на председателстващия тържественото съвещание. Формално Рашидов бе препоръчан от соцлидерката Корнелия Нинова, която бе упълномощена от другите парламентарни групи да показа кандидатурата на парламентарния деец.

Негов съперник бе Цвета Рангелова от „ Възраждане “, която обаче нямаше никакъв късмет да бъде определена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР