До въвеждането на толсистемата в търговска експлоатация от 1 март

...
До въвеждането на толсистемата в търговска експлоатация от 1 март
Коментари Харесай

До въвеждане на толсистемата тировете могат да са с дневни и седмични винетки

До въвеждането на толсистемата в комерсиална употреба от 1 март 2020 година за пътните транспортни средства над 3,5 т ще се продават единствено седмични и дневни е-винетки. След тази дата ще употребяват 3 115 км платена пътна мрежа против такса, изчислена на база на изминато разстояние – толтакса.

Продажбата на седмични винетки ще бъде спряна от 24 февруари, а на дневни – от 23:59 ч. на 29 февруари. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

От началото на февруари е прекратена продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните коли.

Потребителите, които заплащат за повече от една електронна винетка посредством банков трансфер, би трябвало да внимават при въвеждането на данните за периода на тяхната годност, когато се отнасят за тежкотоварни транспортни средства.

В случай че в таблицата, която се попълня при заплащане на е-винетка по банков път, има сбъркани данни за периода на годност на винетката даже единствено на едно тежкотоварно транспортно средство, електронната система няма да може да задейства платените такси за всички леки или тежкотоварни транспортни средства в нея. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който заплащането ще може да се реализира.

На уеб страницата на Националното толуправление www.bgtoll.bg е оповестена Инструкция за закупуване на е-винетки с банков трансфер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР