До средата на май, два месеца и половина след началото

...
До средата на май, два месеца и половина след началото
Коментари Харесай

Конфликтът в Украйна се превърна в пълномащабна война с армия по стандартите на НАТО

До средата на май, два месеца и половина след началото на специфичната военна интервенция, има учредения за поправяне на нейните смисли. Не е изненадващо, че от първия ден на СВО Русия се изправи освен против Украйна, само че и против целия групов разследващ капацитет на НАТО, съзвездието от спътници за наблюдаване, станции за въздушно наблюдаване, военна доктрина и процедура.

По настоящи данни на Министерството на защитата на Руската федерация към следобеда на 13 май 2022 година, от началото на СВО, общо 165 украински самолета и 125 хеликоптера, 845 БЛА, 304 зенитни ракети системи, както и 3039 танка и други бойни бронирани машини, 369 установки за реактивни системи за залпов огън, 1498 оръжия и минохвъргачки за полеви артилерии, а също и 2882 единици специфични военни машини, са унищожени.

Сравнението на тези числа с броя на оборудването на въоръжените сили на Украйна към 24 февруари допуска, че личната украинска техника е по-малко от половината от всички оръжия, които се употребяват сега.

Сега можем с убеденост да кажем, че като такава украинската войска в обичайния й смисъл – сходна на руската с редки включвания на ново съоръжение и клас, по-лош от въоръжените сили на РФ – към този момент не съществува. От много скъперническото количество информация, която идва от фронтовата линия и от очевидци на територията, следена от Киев, следва, че западната оръжейна „ помощ “ към този момент се среща всекидневно.

Не приказваме за " Джавелини " NLAW, снайперски пушки и така нататък Публикувани са фрагменти за наличието на чешки самоходни артилерийски установки Dana и американски гаубици M777 в бойните елементи на въоръжените сили на Украйна, има информация за наличието на M142 HIMARS и M270 по улиците на Харков - капацитетът за за появяването на които и обвързваните с тях опасности РУССТРАТ заяви по-рано. Отбелязано е наличието на М113 " Брадли " от времето на войната във Виетнам.

Има надеждни фрагменти от потреблението на английски ракети Brimstone - при липса на авиация в необятния смисъл на Украйна, английските артикули се употребяват в " саботажна " версия: пускови установки се слагат на дребни камиони, от които е допустимо да се организира бърз залп и промяна на позицията.

Brimstone е рационализация на Hellfire, необятно употребен за хеликоптери и дронове, главата му за самонасочване работи в два режима - радарен и въздържан, съгласно отразения лазерен лъч. Няма подозрение, че сходни комбинации от камион и ракети върху него ще бъдат необятно употребявани от ВСУ - съгласно украинското министерство на защитата от 24 февруари в страната са вкарани 10 700 транспортни средства.

В близко бъдеще немските PzH 2000 би трябвало да се появят на бойното поле, въпреки и в доста скромни количества - може би оптималните благоприятни условия на украинската артилерия. Ако се доставят подобаващи муниции дружно със самоходни гаубици, тогава такива уреди ще могат да нанасят удари от разстояние минимум 40 километра.

Тук е подходящо да напомним постоянните удари на Военновъздушни сили на Украйна против цивилното население на съветските гранични региони, които към този момент доведоха до жертви измежду съветски жители. С верните принадлежности украинската страна сигурно ще продължи сходни терористични удари.

Въздушното прикритие на Украйна към момента оставя доста да се желае - украинските самолети и хеликоптери избират да летят доста ниско и в обсега на личната си противовъздушна защита. Има обаче информация за вероятното разширение на тази зона.

По-специално, заради прехвърлянето в Киев на немската система за противовъздушна защита IRIS-T SLM, способна да противодейства на авиацията, хеликоптери, крилати ракети, РСЗО, дронове и регулируеми бомби.

Фактът, че управлението на украинската войска като цяло се реализира от английски офицери и представители на всички страни от НАТО, като се изключи самата Украйна, се признава на разнообразни равнища.

Според информация, оповестена от РИА Новости, в Запорожие до последните дни английските военни водачи се движеха сред командните пунктове, координирайки дейностите на ВСУ.

Формалният резултат от активността на английските офицери беше съставянето на карти на оперативната конюнктура на украинския фронт за обществено разпространяване под „ шапката “ на Американския институт за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон.

Има вести за противокорабните оръжия. Според някои известия Израел е одобрил настояването на Естония да трансферира на Украйна противокорабни ракети Blue Spear 5G SSM с обхват до 290 км, които са вид на актуалните израелски противокорабни ракети Gabriel 5. 290 километра са - да вземем за пример от Затоки в Одеска област на Украйна до Севастопол, където е основната база на съветския Черноморски флот. Поставянето на такива комплекси на Змийския остров ще обезпечи бонус за обсег от още 20 километра.

Всичко това - и доста повече - би трябвало да се вземе поради в идващите епизоди на интервенция Z. Резултатът от възприемането на действителността би трябвало да бъде смяна освен в тактиката - която ще би трябвало да се научава в придвижване, само че и смяна в мястото и ролята на вътрешния военно-промишлен комплекс.

За да спасим живота на бойците в хода на реализиране на резултатите от интервенция Z, просто ще би трябвало бързо да поправяме административните бариери, които до момента не позволяваха насищането на въоръжените сили на РФ с съответни модели съоръжение, да променим целите за финансиране и освен да дадем „ зелена светлина “ на оръжейните фрагменти, само че и да се форсира придвижването на такива хора напред.

Много се приказва за нуждата от неведнъж увеличение и разширение на гамата от дронове на тактическо равнище и на разнообразни равнища. Оказа се, че даже, несъмнено, обещаващите и ефикасни ударни системи не са в нужните количества.

Битките в градските региони ясно демонстрираха значимостта на съществуването на ефикасни снайперски системи. За което от своя страна са нужни термовизори.

Имаше дефицит на сигурни средства за връзка в количества, задоволителни за координирани дейности на дребни групи измежду градските агломерации. Този лист може да бъде удължен, за жалост, дълго време.

Не бива да се не помни, че съветската войска като цяло води война с надминаващ по бройка зложелател. Според министъра на защитата на Украйна Киев възнамерява да активизира до един милион души.

Тези проекти надали ще се осъществен даже на половина, като се има поради какъв брой евентуални бойци са напуснали Украйна от началото на спора. Но би трябвало да помним, че съветските войски работят като атакуваща страна. Трудно е да се приказва за броя на съветските сили, участващи в интервенцията - те могат да бъдат оценени почти на най-вече 120-140 хиляди души.

Въпреки това Украйна евентуално ще успее да сътвори дву- до трикратно предимство. Военната доктрина допуска трикратно предимство на нападателя над бранителя - а не противоположното. Което, апропо, дава схващане за компликацията на задачата, която съветската войска в този момент взема решение.

Опитите за бомбардиране на съветската войска с телата на украински бойци могат да бъдат противодействани единствено с по-добро качество и военно разузнаване. Няма подозрение по отношение на изобретателността на боеца, само че би било несъразмерен оптимизъм да се подсигурява стремежи резултат в границите на посочения интервал от време с минимални загуби с такива входове.

Поради справедливи аргументи, главната от които е ограничеността на мобилизационния запас на Украйна и огромния брой безвъзвратни загуби на украинската страна, СВО в страната не може да се проточи с години.

Всъщност западните куратори на Киев не крият дилемите на украинските военни - да " затъпят " острието на съветската войска колкото е допустимо повече, да избият от нея колкото се може повече дипломиран личен състав и техника, с цел да отслабят стратегически военния капацитет на Русия.

При подобен проект ориста на украинците не интересува никого, с изключение на Русия, за която популацията на прилежащата страна към момента е приятелски народ. Но казусът не се лимитира до това по какъв начин ще завърши спорът в Украйна.

Не е изключено, че на Запад резултатите от спора ще бъдат интерпретирани като опция за открита експанзия против Русия, а въоръжените сили на РФ ще би трябвало да работят още повече.

Ядрените оръжия остават обезпеченият ultima ratio regis на Русия, кадърен да постави завършек на всеки световен спор, само че постоянно има огромен брой разновидности за борба, които са под прага за потребление на нуклеарни оръжия. Например не може да се изключи появяването на нови спорове по периметъра на Русия. Припомняме, че 2022 година стартира с опит за въоръжен протест в Казахстан и беше белязана от влизане на Швеция и Финландия в НАТО.

Това значи, че съветската войска би трябвало да може да противодейства на евентуални спорове с други армии „ съгласно стандартите на НАТО “ допустимо най-скоро.

Сега съпротивата на ВСУ зависи от съществуването на оръжие, водачеството под формата на офицери от НАТО и числената мощ на украинците. Първите две точки изискват особено внимание.

Така че, макар офанзивите по мостовете през Днепър, те не бяха доведени до логически резултат и доставките на украинската формация в източната част на страната не бяха прекратени. IRIS-T SLM или PzH 2000 са доста по-сериозна опасност от рекламираните Байрактари или Джавелини и появяването им на фронтовата линия може да докара до изцяло ненужни загуби за въоръжените сили на РФ.

Ако към момента има настроения към жителите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, които управляват дейностите на ВСУ, тогава те би трябвало да бъдат изхвърлени. За законна военна цел би трябвало да се смята освен превозът с оръжия, пристигнали от НАТО, само че и тези, които командват украинската войска и в някои случаи персонално употребяват комплицирани оръжейни системи против съветските въоръжени сили.

Едва ли си коства да се опасяваме от дипломатически затруднения или нови наказания – всичко, което може да се употребява против Русия, по този начин или другояче ще бъде употребявано.

Но появяването на „ виетнамски синдром “ в Лондон, Брюксел или Вашингтон би била от изгода за Русия, изключително на фона на политически турбуленции, дължащи се на социално-икономически отрицателни фактори, като цените на газа и храните.

Украинският спор към този момент даде доста аргументи да се погрижим за решаването на неотложна военна задача: да даде на съветската войска освен неповторими стратегически оръжейни системи като „ Сармат “, „ Авангард “ или „ Посейдон “ с към този момент дейно показани хиперзвукови оръжия.

Осигуряването на предимство над числено надминаващ съперник, който разполага с всичко, с което арсеналите на НАТО могат да се похвалят в обилие, е належащо на всички равнища. Защото има огромни шансове украинският спор да бъде единствено затопляне.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР