До няколко седмици започва ремонтът на столичния Западен парк. Днес

...
До няколко седмици започва ремонтът на столичния Западен парк. Днес
Коментари Харесай

Ремонтът на столичния Западен парк започва до седмици, предвижда се отваряне на вход към "Люлин"

До няколко седмици стартира ремонтът на столичния Западен парк. Днес беше подписан договорът сред районното министерство и Столичната община за възобновяване на парка. Проектът получава 8.5 млн. лева безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година, а общата му стойност е близо 11 млн. лева

Цялостното възобновяване на Западния парк ще бъде направено от компанията " Галчев инженеринг ". Проектът за ремонт планува замяна на пейките, създаване на нови детски площадки и места за барбекю, зона за разхождане на домашни любимци и възобновяване на някои от атракциите като Кривите огледала.

Проектът планува още възобновяване на 350 декара зелени площи, алеи, създаване на велосипедна алея и отваряне на вход към парка от към жк " Люлин ". Освен това ще бъде построена нова система за осветяване и видеонаблюдение.

" Имаме подготвеност и чакаме действителните строителни действия да започват през идващите седмици ", сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, като посочи, че срокът за осъществяването на плана е 10 месеца.

 Кадър от подписването на контракта за ремонта на столичния Западен парк
© Министерство на районното развиване

Кадър от подписването на контракта за ремонта на столичния Западен парк

По думите ѝ Западният парк е последният от старите софийски паркове, който ще бъде освежен. Тя добави, че " модернизацията и развиването на зелените системи е една от главните ограничения за възстановяване на чистотата на атмосферния въздух в столицата ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР