До месец Варна ще се сдобие с първия в България

...
До месец Варна ще се сдобие с първия в България
Коментари Харесай

Варна ще се сдобие с първия у нас мобилен пункт за кръводаряване

До месец Варна ще се снабди с първия в България профилиран и напълно оборудван мобилен пункт за кръводаряване. Договорът запроизводството е към този момент подписан, оповестиха от сдружението " Аз Вярвам и Помагам ", които са основатели на едноименната благотворителна акция.

Подобно на профилираната детска кола за спешна помощ, която също беше купена напълно с дарения, и мобилният пункт за кръводаряване ще бъде доставен от Силвър Стар (официален вносител на „ Мерцедес ” у нас) и оборудван от турската компанияEMS.

Така значимите медицински транспортни средства са резултат от огромната акция за събиране на пластмасови капачки, дарения и продажби на разнообразни предмети с благотворителна цел. Последното огромно предаване на капачки бе на 29 април, като бяха събрани и предадени за преработване рекордното количество от 31 тона.

От началото на акцията " Аз Вярвам и Помагам " преди 8 години са събрани и предадени за преработване 272 тонакапачки. Закупени и дарени са 22 медицински апаратури за АГ болница и МБАЛ " Св. Анна " в морската столица.

Продължава набирането на средства за останалите две дела на акцията. Едната е за закупуване на детска неонатална кола за спешна помощ, а другата за закупуване на медицински апаратури и съоръжение за потребностите на най-голямото поделение по Детска хирургия в Източна България, което се намира в МБАЛ " Св. Анна ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР