До края на следващата година Киев може да загуби военна

...
До края на следващата година Киев може да загуби военна
Коментари Харесай

Западът се умори: Готвят Украйна за поражение

До края на идната година Киев може да загуби военна поддръжка от Съединени американски щати и Европейския съюз, пишат западните медии. В резултат на това ще бъде належащо да се понижи интензивността на военните дейности и съществено да се мисли за договаряния с Русия. До какво ще докара това?

Време е за масата

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба призна, че идната есен ще бъде доста сложна, защото измежду съдружниците стават все по-шумни апелите за разговор с Москва, а представителите на Глобалния Юг не могат да бъдат уверени да поддържат недвусмислено Киев.

В същото време министърът се съгласи, че договарянията рано или късно ще стартират. Най-вероятно посредством медиатор.

Както знаете, предходната есен украинските управляващи не разрешиха всевъзможни политически контакти с Москва на законодателно равнище. Но обстановката се трансформира.

Разбира се, Киев яростно отхвърля опцията за замяна на територии против мир. Тези, които оферират това, мислят единствено за по-бързо обновяване на нормалния си бизнес, сподели Кулеба. А Украйна има потребност от възобновяване на териториалната целокупност и гаранции за сигурност.

Москва е подготвена за договаряния без предварителни условия, само че " отчитайки действителностите ". Според ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър Вашингтон в никакъв случай не е упорствал Киев изрично да откаже това.

Няма пари

Контранастъплението на ВСУ се оказа не бързо и не победоносно, както обещаваше екипът на Зеленски, а мудно и кърваво. Това разочарова Запада. Сега Европейски Съюз и Съединени американски щати разискват дали си коства да продължат да изпомпват пари и оръжия в Украйна, в случай че към момента не могат вярно да се разпореждат с получените запаси.

Олаф Шолц изрази вяра за дипломатическо споразумяване на спора. В същото време той се базира на среща в Саудитска Арабия, на която към 40 страни разискаха борбата сред Москва и Киев. Въпреки че немският канцлер се опита да показа този конгрес като детайл на напън върху Русия, ясно е, че Украйна не реализира това, което искаше: Глобалният Юг по този начин и не се причисли към Запада.

Германското издание „ Билд “ предизвестява: в случай че ВСУ не съумеят, Русия ще премине в контранастъпление. И пред съдружниците ще възникне въпросът: може би е по-добре да се спрат военните дейности? Вестник „ Велт “ твърди по същия метод.

Между Украйна и Съединени американски щати също не всичко върви безпрепятствено. Белият дом изиска от Конгреса 13 милиарда $ незабавна военна помощ за Киев. Парите би трябвало да бъдат импортирани до 30 септември. Републиканците, които управляват Камарата на представителите обаче, се двоумят. Мнозинството клони към гледната точка на Доналд Тръмп, който приканва не да се усилват, а да се понижат доставките на оръжие, с цел да се потуши спорът допустимо най-бързо.

Освен това съгласно Си-Ен-ЕН 55% от американците считат, че Конгресът би трябвало да отхвърли настояването на Белия дом. 48%, в противен случай, са за увеличение на военната помощ.

Анджей Дуда, президентът на Полша, действаше като юрист на Киев. Но извънредно несполучливо. Според „ Вашингтон Пост “ той оправда нуждата от спомагателни доставки на оръжия: животът на украинските бойци е доста по-евтин от американските.

Дойде времето

Украинският политолог Вадим Карасев счита, че управляващите в Киев е трябвало да се съгласят на договорката в Истанбул. " Най-накрая Кулеба си спомни договарянията. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. НАТО предложи на Украйна да стартира контранастъпление без авиация, тъй че в този момент би трябвало да изчакаме ответния удар на Русия. В началото на април 2022 година Арахамия сподели, че можете да отворим шампанско, тъй като той се е съгласи с руснаците. Но по-късно под натиска на Байдън и Джонсън взеха решение да нанасят военно проваляне на Москва ", сподели той в изявление за една от локалните медии.

Руските специалисти считат, че към този момент предложенията на Киев са без значение за Москва. Според политическия анализатор Родион Мирошник Кулеба, говорейки за сложната есен, има поради на първо място себе си и други членове на ръководещия хайлайф. " Лично за тях всяка смяна в статута на Украйна в очите на западните страни е покруса. Кулеба, Резников, Зеленски и други няма да могат да ръководят в никакъв различен режим с изключение на въоръжена борба с Русия. В същото време, ясно е, че след неуспеха на контранастъплението Съединени американски щати и Европейски Съюз са охладнели към тях ", сподели специалистът.

С него е склонен Денис Денисов, специалист от Финансовата академия към държавното управление на Русия. В Украйна скоро ще стартира полемика за нуждата от разговор с Москва, предвижда той. " Всички схващат, че няма опция. Другите благоприятни условия са проиграни дружно с неуспеха на контранастъплението ", отбелязва анализаторът.

Но краят на военните дейности е още надалеч. Освен това ще отнеме доста време, с цел да спрем саботажите и терористичните актове. Едва по-късно страните ще стартират да разискват помирение. За пълностоен мир въобще не е належащо да се приказва.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР