До края на седмицата движението между Владая и Драгичево ще

...
До края на седмицата движението между Владая и Драгичево ще
Коментари Харесай

Пускат движението през Владая до края на седмицата

До края на седмицата придвижването сред Владая и Драгичево ще бъде пуснато за придвижване и в двете ленти, заяви организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) в отговор на питане на Mediapool.

Така най-сетне ще се постави завършек на километричните колони от коли, които се образуват в час пик към този момент месеци наред и придвижването най-малко отчасти ще бъде облекчено. Това е един от най-натоварените пътища у нас, през който на ден минават към 30 000 автомобила.

В момента " КМВ системи за пътна сигурност " слага ограничаващите системи в съкратени периоди, излиза наяве от отговора. АПИ е подписала контракт с компанията за близо 1 млн. лева с Данък добавена стойност за слагане на мантинелите сред двете платна, както и на ремонтираното пътно платно.

Все още обаче не е предоставено изкърпването на дупките в неремонтираното платно. Те ще бъдат запълнени преди началото на зимата дават обещание от АПИ.

Ремонтът на пътното платно в посока Перник, по което се реализира придвижването от средата на май в двете направления, ще бъде направено през 2022 година, в случай че бъде обезпечен финансов запас, се споделя в отговора на АПИ.

Напрежението с пътя през Владая е от края на юли, когато завърши ремонтът на пътното платно в посока София. Повече от два месеца пътят стоеше ремонтиран без АПИ и Министерство на регионалното развитие да подхващат ограничения за неговото отваряне.

Чак след среща при премиера Стефан Янев, извършена по гледище на кмета на Перник Станислав Владимиров и Мая Манолова от " Изправи се. БГ! Ние, идваме! " и кметовете на селата Рударци, Кладница и Драгичево на 1 октомври, бяха подхванати ограничения за решение на казуса.

Веднага след срещата АПИ разпореди на консорциум „ Битулайт 2018 “ , който има 5-годишен контракт за поддържане на маркировката в Югозападния район да я сложи в сектора от 3.4 км. Работата беше свършена за 2 дни и още на 4 октомври придвижването можеше да бъде преместено в ремонтираното пътно платно. Това обаче не се случи.

Чак на 18 октомври АПИ разпореди на " КМВ системи за пътна сигурност " слагането на ограничаващите системи сред двете платно и мантинели на ремонтираното пътно платно.

Договорът е за близо 1 млн. лева с Данък добавена стойност, а срокът му за осъществяване 1 месец.

Пернишката компания " КМВ системи за пътна сигурност " ООД е част от обединяването ДЗЗД " Пътна сигурност Югозапад ", в което водещ сътрудник е софийското сдружение " Ел Те Ай " АД. Те имат 4-годишен контракт за мантинели за Югозападния район, по който съгласно Министерство на регионалното развитие нямат право да разпореждат, тъй като цената му е превишена неведнъж.

Договорът е подписан на 19 септември 2018 година с планирана стойност малко над 8 млн. лева По него има изпълнени действия за над 59 млн. лева към края на юли 2021 година, от които разплатени са малко над 21.7 млн. лева, демонстрира предоставената информация от АПИ.

Причината за преизпълнението на контракта е, че предходното управление на АПИ е упълномощило на компанията слагането на ограничаващите системи на виадуктите по автомагистрала „ Хемус “ в Софийска област, който бяха ремонтирани през последните години, сподели изпълнителният шеф на сдружението Георги Златев пред Mediapool.

През последните няколко години компанията изпълняваше близо половината от общия размер, възлаган за мантинели в страната. През 2018г. пернишката компания беше определена за снабдител на 50% от ограничаващите системи за Лот 3.3 на автомагистрала „ Струма “, а през 2019 г.постави ограничаващите системи на сектора сред Ябланица и пътен възел „ Боаза “ на автомагистрала „ Хемус “. Компанията работи и по слагане на мантинелите на автомагистрала „ Европа “(София - Калотина).

" КМВ системи за пътна сигурност " е учредена през 2014г., като профилирано сдружение за произвеждане, доставка и монтаж на железни уреди за пътна сигурност. Фирмата е правоприемник на „ Колхида “, която има традициив производството на горещо поцинковани железни структури и стоманени защитни огради. Производствената база на сдружението е вПерник. Дружеството си партнира с един от водачите в Европа в региона на ограничаващите системи за пътища - Volkmann & Rossbach.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР