До ескалация на напрежението между протестиращи и полиция се стигна

...
До ескалация на напрежението между протестиращи и полиция се стигна
Коментари Харесай

Як екшън на АМ Струма между протестиращи и полиция ВИДЕО

До ескалация на напрежението сред протестиращи и полиция се стигна на Автомагистрала " Струма " в следващия ден на митинги на миньори и енергетици. Блокади има на автомагистралите " Тракия " и " Струма ", както и на прохода Хаинбоаз.

Жандармерията не разреши на протестиращите да излязат с колите си на пътя за Дупница. Тогава потеглиха пеш от разклона за Бобов дол към Автомагистрала „ Струма “. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на автомагистралата от кордон служители на реда с щитове и каски.

След къса препирня и побутване протестиращите съумяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на Автомагистрала „ Струма “ при 59 км. Те се схванаха с полицията да пропуснат събралите се коли, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на Автомагистрала „ Струма “ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, с цел да няма опашки. Определен е обходен маршрут в двете направления е по път І-1 Благоевград - София от пътен възел " Дупница север " до пътен възел " Бобошево ".

Остават затворени Автомагистрала “Тракия при Стара Загора и Прохода на Републиката.

Затруднено е придвижването на път ІІ-62 /Дупница - Кюстендил/ в двете направления. Обходният маршрут е през път І-6 /София - Радомир - Кюстендил/. На място са екипи на пътна полиция.

Блокирано е и придвижването на Автомагистрала „ Струма “ при км 59+190 в двете направления София-Благоевград, откакто протестиращи са преодолели кордона от полицейски сили. Трафикът се отклонява по планувания обходен маршрут по пътя София - Благоевград през Дупница.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР