Ключово важно е да опазим мира е не допуснем България

...
Ключово важно е да опазим мира е не допуснем България
Коментари Харесай

Гуцанов: Само БСП може да спре задкулисието и паралелната държава

Ключово значимо е да опазим мира е не допуснем България да бъде въвлечена във боен спор, прикани по време на спор в  ючово значимо е да не се повтори още една порция от същото, което гледахме през последните месеци. Защото това, което се случваше беше еднакво, в доста от случаите, на национално изменничество ”.
Това съобщи Борислав Гуцанов, лидер на „ Българска социалистическа партия за България ” във Варна и Шумен в предизборния дебатор, проведен от bTV в предаването „ Тази заран ”.
И се аргументира: „ Може ли ние да подаряваме оборудването за „ Белене “, когато можеше тази атомна централа да стартира да работи и то единствено против 5 милиарда евро? И тези пари да се върнат в границите на към четири години. Два пъти се подписва контракт, от който губим даже народен суверенитет. Срещу 30 милиарда за градежа на една централа в АЕЦ „ Козлодуй ” технология, която употребяват единствено в една страна в света. Чужда страна дефинира кой и по какъв начин да строи в това число и компаниите, които да бъдат там. Това не е ли национално изменничество? ”, безапелационен беше варненският лидер на социалистите.
„ ГЕРБ и ПП-ДБ, с общителното подпомагане на Движение за права и свободи управляваха дружно – забавно за какво в този момент си разменят тези взаимни обвинявания в дебата ”, реагира социалистът в хода на дебата.
„ Българска социалистическа партия сме единствената партия, която поредно се бори против паралелната или дълбоката страна. И по тази причина – благодаря на сътрудниците, че поддържаха Българска социалистическа партия за комисията „ Боташ ”, която проверява скандалния контракт, подписан от служебното държавно управление на Радев. Това е явен знак по какъв начин би трябвало да се борим с корупцията. Трябва да се направи сходна комисия и за самолетите Ф-16 - по какъв начин са купени, за какво още ги няма в България и за какво са на такава цена. И да се види там има ли корупция ”, уточни Борислав Гуцанов.
По думите му, в случай че я няма тази корупция, и приходите ще бъдат по-високи: „ Именно ръководещата през последните 10 месеца сглобка приключи договорите за доставка на евтина газ, сега взимаме в пъти-по-скъпа. България загуби 1. 4 милиарда за една година ”, акцентира лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” във Варна и Шумен.
„ Промените в Конституцията са едно от най-големите безобразия, осъществявани в актуалната история на България. Българска социалистическа партия от първия ден сме изрично срещу тези промени. Предупреждавахме. Направихме полемика с депутати от Великото национално заседание, взели участие в изработката на Конституцията, специалисти, преподаватели, адвокати. Не чухме нито едно позитивно мнение ”, съобщи Борислав Гуцанов в отговор на въпрос на Станислав Балабанов, Има Такъв Народ, като акцентира, че Българска социалистическа партия постоянно са били правилни в връзките си с останалите партии от опозицията.
Гуцанов против Екатерина Захариева: „ Двоумя се сред това да ви запитвам, като някогашен министър, по какъв начин сме влезнали в Шенген по-въздушно капков път с тези 3 %? Но там е ясно – България и българските жители не завоюваха нищо. Така че, ще ви попитам: Как гласувахте със необятно затворени очи за строителството за 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй ” за 30 милиарда по една технология, която я има на едно-единствено място в света? България в пробна площадка ли я превръщате? ”, попита социалистът. И незабавно върна имитация след отговора представителят на ГЕРБ:
„ Радвам се, че казаното остава, тъй като това е най-голямата черна дупка за източване на пари и вие от ГЕРБ като политическа партия би трябвало да носите отговорност за това ”.
„ Българска социалистическа партия се борим повече от 10 години с модела „ ГЕРБ ”. Нагледахме се и на „ ръководството ” на сглобката. И аз мощно се надявам хората да се разсънят. За да не получим още от същото ”, съобщи на финала на дебата лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” във Варна и Шумен и прикани:
„ Да сразим демографската злополука с всички обществени пакети, които Българска социалистическа партия предлага и отстоява! Да се надигнем против корупцията и да върнем разговора в политиката. Да опазим мира и да не допуснем по-нататъшното замесване на България във боен спор! Само Българска социалистическа партия може да подсигурява това. Номерът е 24 ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР