До 5 март приемаме оферти за избор на проектант за

...
До 5 март приемаме оферти за избор на проектант за
Коментари Харесай

Планират четирилентов аутобан между Монтана и София

„ До 5 март одобряваме предложения за избор на архитект за уголемен абстрактен план за рационализация на пътя Монтана - София с създаване на тунел под Петрохан. Съществуващият вид е за двулентов път, а това е недалновидно и неработещо решение ", разгласи министърът.

Новият план ще е за създаване на 84 км четирилентово шосе за скорост до 120 км/час. Трасето ще стартира от обхода на Монтана и ще се свърже със Софийския околовръстен път. " Така ще имаме бърза връзка от Монтана до София “, разясни Цеков.

 

Оценката на офертите ще отнеме към два месеца. Тоест проектирането на скоростната права може да стартира още тази година. Време ще лишават и комплицираните процедури за оценка на въздействието върху околната среда.

 

Според министъра възможен старт на строителството може да се чака в интервал до 3 години. И Цеков като предшественика си Иван Шишков счита, че е добра да се опитва привличане на частно присъединяване - посредством концесия или със основаване на смесено дружество - в основни пътни планове. Това би облекчило бюджета, който има големи разноски за строителството на прави от 5-6 автомагистрали.

До два месеца ще стартира строителството на скоростния път сред Ружинци и Монтана, част от транспортната връзка Видин - Ботевград, заяви още районният министър. Предвижда се 40-километровата права да бъде с по две ленти за придвижване в посока. Изготвени са нужните механически планове, обезпечено е финансиране от държавния бюджет. До издаване на разрешението на градеж остават някои съгласувателни процедури.

Пътят Видин - Ботевград, който ще е улесни превоза по коридора сред Бяло море и Дунав, е най-важният за развиването на Северозападна България, посочи Цеков.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР