До 2024 г. един от всеки три автомобила произведени в

...
До 2024 г. един от всеки три автомобила произведени в
Коментари Харесай

Началото на производството на BMW iX1* в Регенсбург ускорява темпото

До 2024 година един от всеки три автомобила създадени в баварските заводи ще бъде електрически.

+++ Както беше дадено: Напълно електрически модели ще се създават във всички немски фабрики
+++ Кратки дистанции: високоволтовата батерия за BMW iX1* също от Регенсбург
+++ Над 3300 чиновници работят в производството на електрически съставни елементи за BMW Group

Днешният старт на производството на изцяло електрическото BMW iX1* в Регенсбург илюстрира темпото, с което BMW Group форсира електромобилността. Както беше оповестено преди съвсем две години, всички немски фабрики към този момент могат да създават електрически коли. Най-малкият модел измежду BMW Sports Activity Vehicles ще усили размера на електрическите транспортни средства. Милан Неделкович, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за производството, към този момент разгласи идващия крайъгълен камък при започване на производството: „ Ние изпълняваме обещанията си. До 2024 година най-малко един от всеки три BMWавтомобила, излизащи от нашите баварски фабрики, ще бъде напълно електрически. “ Още едно доказателство, че BMW Group ползва своята тактика за електрификация, разчитайки на скоростта и късите дистанции. Високоволтовата батерия в BMW iX1* също идва от Регенсбург.

Баварският министър на превоза Кристиан Бернрайтер: „ Бавария е провинция номер едно в Германия за коли и има дълга традиция в производството на транспортни средства. Този триумф обаче не се крие единствено в достиженията от предишното, само че и в научните проучвания, развиването и нововъведенията. BMW iX1* и неговата високоволтова батерия акцентират, че BMW може да оформя бъдещето. Фактът, че този изцяло електрически модел ще излезе от индустриалната линия в Регенсбург също съставлява мощен ангажимент към Бавария като място за произвеждане на коли. "

Началото на производството на новото BMW iX1* значи, че заводът на BMW Group в Регенсбург към този момент създава всички задвижващи технологии на една линия като част от своя еластичен индустриален развой - мотори с вътрешно горене, plug-in хибриди и изцяло електрически модели. Карстен Регент, началник на BMW Group Plant Regensburg споделя: „ Електрификацията и трансформацията на завода ни дава оптимизъм за бъдещето. Сега нашата цел – също и с новото BMW iX1* – е да продължим да впечатляваме клиентите по целия свят с коли, създадени в Регенсбург. ”

BMW iFACTORY: Дигитален близнак на завода в Регенсбург

Lean, green, digital: Със своята тактика BMW iFACTORY BMW Group слага нови стандарти и дефинира бъдещето на автомобилното произвеждане. Това е явно и в завода в Регенсбург, който е пионер във връзка с цифровизацията. Като част от неотдавнашен пилотен план, заводът беше цифрово картографиран. Полученият цифров близнак разрешава високоефективно обмисляне на бъдещи индустриални структури и уреди. Бояджийният завод на завода, да вземем за пример, разчита на изкуствен интелект: боядисаните повърхности се сканират, с цел да се обезпечи безупречно качество и по-късно се приключват благодарение на изцяло автоматизирана стратегия, персонализирана за всяко транспортно средство, с цел да се обезпечи съвършено преживяване на клиента. Изкуственият разсъдък се употребява и при сглобяването на транспортни средства – по-специално, поддържани от AI способи за различаване на изображения, които оказват помощ на чиновниците при инспекции на качеството. Компютърната система AIQX (Artificial Intelligence Quality Next), която се употребява за това, се научава да разпознава обекти от примерни изображения, което я прави потребна добавка към стандартните, основани на камера инспекции на качеството.

Прогнозната поддръжка подсигурява, че техническите неизправности, например в конвейерните системи, се откриват рано, преди да зародят спирания на системата. Инсталациите и машините се следят посредством автоматизирана оценка на данните от процеса.

Къси дистанции: високоволтова батерия от индустриална база в съседство

Избягване на потреблението и икономисване на запаси: BMW iFACTORY също по този начин обезпечава къси дистанции за логистика. „ Тясната връзка сред производството на съставни елементи и транспортни средства е част от нашата тактика “, споделя Маркус Фалбьомер, началник произвеждане на акумулатори в BMW Group. Компанията се движи с бързи темпове, изключително като се има поради, че първата от петте линии за нанасяне на покритие за акумулаторни кафези беше пусната в употреба едвам през април 2021 година в оборудването за произвеждане на електрически съставни елементи в Регенсбург. „ Ние пуснахме в употреба новата ни линия за сглобяване на високоволтови акумулатори през октомври. Вече доставяме на прилежащия цех за коли високоволтови акумулатори за BMW iX1* “, изяснява Фалбьомер. До края на годината над 400 чиновници ще работят в производството на електрически съставни елементи в оборудването от 45 000 квадратни метра в Регенсбург.

1,6 милиарда евро са вложени в електрически съставни елементи в немски обекти досега

До края на 2022 година BMW Group ще влага общо повече от 1,6 милиарда евро в производството на електрически съставни елементи в своите немски индустриални местоположения в Динголфинг, Лайпциг и Регенсбург. Повече от 3300 чиновници сега работят в производството на електрически съставни елементи на BMW Group в тези обекти.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР