До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно

...
До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно
Коментари Харесай

Пускат ремонтирания участък от пътя София - Перник до 15 октомври

До 15 октомври ще бъде пуснато придвижването по ремонтираното платно на пътя София - Перник през Владая . След като това стане, следва изкърпване на платното в посока Перник , в което придвижването се реализира в двете посоки сега и тогава ще бъдат пуснати за придвижване и двете платна. Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за идната година . След това ще се търсят разновидности за въвеждане на реверсивно придвижване със светофарни уредби.

Това стана ясно на брифинг през днешния ден след среща в Министерския съвет, на която министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова разиска проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета на Перник Станислав Владимиров и кметове на по-малки обитаеми места - Драгичево, Кладница и Рударци, както и с водача на " Изправи се БГ! Ние идваме " Мая Манолова.

Комитова посочи, че са имали диалог по съответни проблеми.

Средствата в размер на 946 000 лева за слагането на еластичните огради са обезпечени целево от Министерство на регионалното развитие. Средствата за маркировка от порядъка на към 50 000 лева са от нашия бюджет, осведоми и. д. ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Ивайло Денчев.

" Поставихме казуса за пътя Рударци-Кладница, който е драматичен и също е извънредно претрупан сектор . Това са най-бързо разрастващите се села. Едно свлачище направи по този начин, че този път не е приложим. Имам уверението от шефа на АПИ, че ще бъде приключен до 1 декември ", осведоми Станислав Владимиров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР