Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Южна Африка върна карантинирането за Омикрон

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:36Културният бранш в Белгия получи позволение да работи Белгийските театри и други културни обекти реализираха правосъдна победа да отворят още веднъж, откакто държавното управление подреди те да бъдат затворени като част от рестриктивните мерки за битка с разпространяването на коронавирусния вид Омикрон, съобщи " Ройтерс ".

Държавният съвет - висшият административен съд на Белгия, краткотрайно спря разпореденото от държавното управление затваряне, което влезе в действие в неделя. Съдът дефинира мярката като " несъразмерна ". Той съобщи, че даже в случай че поради Омикрон се постанова въвеждането на спомагателни ограничавания, държавното управление би трябвало да покаже за какво дадена мярка е нужна по отношение на публичното здраве. Решението на съда не е дефинитивно.

Властите взеха решение предходната седмица да затворят кината и театрите, а спортните прояви да се организират без аудитория. Те обаче разрешиха питейните заведения, заведенията за хранене, фитнес залите и други обекти да работят. /БТА09:32Круизен транспортен съд със инфектирани беше позволен в МексикоМексиканските управляващи разрешиха на круизен транспортен съд да дебаркира и да смъкна на брега туристи макар инфектирани с ковид хора на борда му, съобщи " Ройтерс ". Става въпрос за " Зайдърдем " с към 2000 пасажери и екипаж, който беше позволен в пристанището Гуаймас.

Правителството съобщи, че ще позволява в Мексико да дебаркират круизни кораби, на които има инфектирани с ковид хора, при изискване че бъдат изпълнени здравните защитни ограничения. Нуждаещите се от здравна помощ ще я получат, а по-леките или асимптоматичните случаи ще бъдат изолирани на борда.

Компанията " Холанд Америка лайн ", която ръководи " Зайдърдем ", сподели, че дребен брой изцяло имунизирани членове на екипажа и пасажери са дали позитивни проби за ковид и са изолирани, а околните им контакти са сложени под карантина.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР