Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Дрон удари повторно небостъргач в Москва, атакувани са кораби в Черно море

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Дрон е счупил стъклата и развалил структурата на бизнес постройка в деловия център на съветската столица, прочут като " Москва сити " поради стъклените си небостъргачи. В неделя същата кула беше развалена от безпилотен летателен уред, за който Русия сподели, че е украински.

Московският кмет Сергей Собиянин съобщи, че са потърпевши 150 кв м остъкление на постройката, която се употребява като бизнес център и дава офиси на компании.

Руската столица е подложена на чести офанзиви с дронове от май, когато две машини бяха свалени над Кремъл, а Москва зави, че те са целяли нападение над съветския президент Владимир Путин, чиито офиси се намират там.

 Русия разгласи, че Украйна е атакувала Кремъл с дронове в несполучлив опит да убие Путин Русия разгласи, че Украйна е атакувала Кремъл с дронове в несполучлив опит да убие Путин

Собянин е представен от съветската организация " Интерфакс ", че няколко дрона са били свалени през нощта от системи за противовъздушна защита, до момента в който са се опитвали да стигнат до столицата, като един от тях е дохвърчал " до същата кула в Сити като последния път ". Дронът е развалил фасадата на постройката на равнището на 21-ия етаж, споделя кметът.

В неделя два стъклени небостъргача в ситито пострадаха от дронове, само че жертви и ранени нямаше, защото постройките се употребяват като офиси, а офанзивите бяха осъществени през нощта.

 Трета за седмица офанзива с дронове против Москва, локално летище бе затворено Трета за седмица офанзива с дронове против Москва, локално летище бе затворено

Украинският президент като отбрани дроновите офанзиви като " неминуем, натурален и безусловно обективен развой " на войната сред двете страни. Руското министерство на защитата заяви, че три украински дрона са били свалени, като два са се разрушили в офиси.

Руското министерство на защитата удостовери свалянето на три дрона в нощта против вторник против обекти в Москва и Московска област, като хвърли виновността за изстрелването им на Украйна.

Две машини са били унищожени във въздуха от Противовъздушна отбрана над Одинцовски и Нарофомински региони в Московска област и един е бил подтиснат с радиоелектронни сигнали.

" След като загуби надзор, той се разруши на територията на комплекса от нежилищни здания " Москва-сити ", заяви министерството.

Дронове в морето

Три украински морски дрона нападнаха два кораба на съветския черноморски флот на 340 км (211 мили) югозападно от Севастопол и бяха унищожени, заяви във вторник съветската осведомителна организация ТАСС, базирайки се на министерството на защитата.

Корабите били в региона, с цел да управляват прекосяването на други плавателни съдове. Русия разгласи, че ще ревизира всички кораби наоколо до украинския бряг, откакто едностранно се отдръпна от зърнената договорка в Черно море на 17 юли.

Не се оповестява дали дроновете са нанесли провали на военните кораби, както и за потърпевши и жертви измежду екипажите им.

Инспекция в Украйна

Военното ведомство осведоми и че началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов е в южна Украйна, с цел да инспектира командния пункт на съветските елементи на запорожското направление, където се водят дейни военни дейности.

Най-високопоставеният боен в съветската войска отбелязал нуждата от " своевременни превантивни удари против украинската войска ", заяви съветското министерство на защитата.

" В хода на работата си началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация обърна внимание на своевременното идентифициране на съперника, нанасянето на превантивни удари и воденето на контрабатарейна пукотевица ", споделиха от министерството.

Агенция " Интерфакс " заяви, че военното министерство е популяризирало и видео, на което се вижда по какъв начин Герасимов " посещава команден пункт, организира среща и лети с хеликоптер ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР