Днес всички вие, командир, адмирали, офицери, старшини, матроси и цивилни

...
Днес всички вие, командир, адмирали, офицери, старшини, матроси и цивилни
Коментари Харесай

Българските военноморски сили отбелязаха 144 години от създаването си в Русе

„ Днес всички вие, пълководец, адмирали, офицери, старшини, матроси и цивилни чиновници сте почтени следовници на първосъздателите. Белите ви униформи, увереността и достолепието вдъхват доверие и почитание към вас. България заслужава толкоз отдадени синове и дъщери, които пазят ползите ѝ в морските пространства и оказват помощ при бедствия, повреди и други сложни моменти “. Тези думи кметът Пенчо Милков насочи към участниците в церемонията по случай 144-годишнината от основаването на Българските военноморски сили.

Събитието се отбелязва всяка година в дунавския град от представителите на българския флот отпред с техния пълководец – контраадмирал Кирил Михайлов, и представителния духов оркестър.

Пред единствения в България Паметник на моряка жители и представители на институциите сервираха венци и цветя в символ на благодарност и почитание.

По-рано кметът беседва персонално с контраадмирал Михайлов, като двамата разискаха проблемите, свързани с корабоплаването по Дунава в резултат на коронавирус рецесията и военните дейности в Украйна, както и опциите за осъществяване на кариерни конгреси в Русе и присъединяване на представителни формирования на военноморските сили на празника на града. В края на срещата Пенчо Милков награди началника на Българските военноморски сили със статуетка на Паметника на Свободата.

По традиция формалните лица отдадоха чест на създателя на Дунавската флотилия капитан-лейтенант Александър Е. Конкевич пред паметната му плоча на Флотската кула в Русе.

От 20 часа пред Доходното здание се състоя празничният концерт на Представителния духов оркестър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР