Днес времето ще ни даде кратка глътка въздух след последните

...
Днес времето ще ни даде кратка глътка въздух след последните
Коментари Харесай

Дневните температури скачат до 20 градуса през седмицата

Днес времето ще ни даде къса глътка въздух след последните превалявания. Сутринта съвсем на всички места към реките и по-големите водоеми се чака мъгла, която в Северна България и изключително към река Дунав ще се задържи дълго, съвсем през целия ден. През деня облачността ще става забележителна над цялата страна. Слаби превалявания от дъжд са вероятни денем в региона на Кърджали, а слаб сняг ще прехвърчи в най-северозападните региони.

По-осезаем вятър ще има през днешния ден в източната половина на страната. Поривите ще доближават 20-30 километра в час в областите Хасково, Кърджали и в Североизточна България. Температурите денем – студено в Северозападна България със стойности сред 1 и 3 градуса, 10-12 градуса в Предбалкана и Югоизточна България.

В планините – променлива облачност и мощен вятър със скорости до 50-60 километра в час. В планините на Южна България снежната завивка на всички места е забележителна – над 100 сантиметра след последните превалявания.

В идващите дни времето ще е непостоянно и динамично. Два по-слабо изразени циклона ще преминат над страната от югозапад на североизток. Вторник и сряда - валежи в Западна и Централна България. Сняг се чака още веднъж в Рило-Родопската област и планинските масиви на Западна България.

Меко време до края на седмицата. Средните дневни температури ще са високи, изключително в Предбалкана и Източна България. През почивните дни се чакат стойности съвсем до 20 градуса в Предбалкана, към Черноморието и на югоизток.

В идващите дни се чака повишение на речните равнища на реките към Смолян (река Черна) и Рудозем (река Елховска). А по поречията на Места и притоците ѝ - Неврокопска и Туфча са вероятни поройни наводнения.

В 7 града на страната въздухът рано тази заран е с централизация на фини прахови частици над нормата - в София, Русе, Горна Оряховица, Шумен, Варна, Пловдив и Смолян. Станциите в Горна Оряховица и Смолян регистрират стойности съвсем 2 пъти над среднодневните правила.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР