Днес възроденият от Renault Group автомобилен производител Alpine обяви, че

...
Днес възроденият от Renault Group автомобилен производител Alpine обяви, че
Коментари Харесай

Alpine записва първо участие на Пайкс Пийк

Днес възроденият от Renault Group авто производител Alpine разгласи, че марката ще запише първото си присъединяване на емблематичното американско високопланинско съревнование Пайк Пийк в края на юни.

По време на присъединяване си на надпреварата, Alpine ще заложи на особено създадена и готова за характерните особености на трасето версия на Alpine A110 GT4 Evo, като зад кормилото на автомобила ще бъде Рафаел Астие, победител в FIA R-GT Cup за 2022 година.

Високопланинското съревнование Пайкс Пийк (Pikes Peak International Hill Climb) е една от най-старите автомобилни съревнования в Съединени американски щати, като се организира, с няколко пропуски през годините, от 1916 година насам.

Най-характерната специфичност на трасето, с изключение на дължината от съвсем 20 километра и 156-те завоя, е сериозната денивелация от над 1.4 километра, което оказва извънредно огромна значение върху работата на моторите с вътрешно горене.

" Пайкс Пийк е именито съревнование, за което постоянно съм мечтал, и съм разчувствуван да се върна там за пети път в кариерата си. За мен е чест да бъда част от това премеждие, инициирано от Alpine и Signatech след две години съревнование с Alpine A110 Rally ", споделя Рафаел Астие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР