Днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна

...
Днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража за сина на Васил Божков


Днес в Специализирания углавен съд беше импортирано искане от страна на Специализираната прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Антон Божков.

Това оповестиха от пресцентъра на Специализирания углавен съд. Той е упрекнат за пране на пари по предписание на ръководената от Васил Божков проведена незаконна група. Делото ще се прегледа в 15:15 часа.

Антон Божков бе привикан на разпит на 2 март тази година, а по-късно същия ден бе и арестуван. Миналата седмица Апелативният профилиран углавен съд върна в ареста брачната половинка на предприемача Васил Божков Елена Динева. Магистратите решиха, че Динева е общественоопасна и е знаела за закононарушенията, осъществени от брачна половинка ѝ, упрекнат като началник на проведена незаконна група.

На самия Васил Божков са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и други действия. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният необут се укрива в Обединените арабски емирства, като България към този момент приготвя документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът дефинира мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, в случай че двамата бъдат върнати на българска територия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР