България подготвя документите си, с които да се кандидатира за

...
България подготвя документите си, с които да се кандидатира за
Коментари Харесай

България се кандидатира за домакин на европейското по фигурно пързаляне догодина

България приготвя документите си, с които да се кандидатира за хазаин на Европейското състезание по фигурно пързаляне през януари 2025 година, откакто Загреб не може да провежда шампионата, оповестяват от БФ Кънки.

Столицата на Хърватия се отхвърли от семейството на шампионата за мъже и дами през идната година. В известие до Международния кънки съюз хърватската федерация оповестява, че повода е в " непредвидени условия ".

Това постанова незабавно да се откри различен хазаин и Българската федерация по кънки към този момент приготвя документите. Крайният период за подаването им е 24 май, когато ще стане ясно кои други градове са подготвени да одобряват надпреварата.

Датите на конкуренцията са 20 - 26 януари 2025-а.

Загреб трябваше да одобри също Европейското състезание през 2021 година, само че то бе анулирано поради пандемията от ковид.

Досега пък София е била хазаин на два шампионата на континента - през 1991 и през 1996 година. Започващият наесен сезон е предолимпийски, тъй че резултатите от Европейското ще бъдат значими за класирането на състезателите за Олимпиадата през 2026 година в Милано и Кортина Д`Ампецо, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР