Днес в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

...
Днес в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани
Коментари Харесай

Спасиха бедстващ бял щъркел в Спасителния център в Стара Загора

Днес в Спасителния център за диви животни на " Зелени Балкани " признат бедстващ бял щъркел. Той е избавен и докаран в центъра от региона на Свиленград със съдействието на общинската администрация там. 
При прегледа на птицата ветеринарните лекари откриват, че тя е слаба и с проблем в едното крило.

През последните години все повече  могат да се видят бели щъркели през зимата в България. На места, като язовирите край централите на комплекса " Марица-изток " те са нормална панорама. Тази година единични бройки за първи път се следят и край българското европейско село на белия щъркел - Белозем, Пловдивска област.

Специалистите не могат да се ангажират за какво числеността на белите щъркели в България през зимата се усилва, само че е реалност, че птиците мигрират поради храната. А при топли зими и незамръзнали водоеми, в които могат да си намират храна, щъркелите не поемат дългия и рисков път на миграцията на юг и остават да чакат  пролетта на Стария континент. 

За потърпевши щъркели и други диви птици и бозайници сигналите се насочат към районните инспекции за запазване на околната среда, на телефон 112 или на телефона на Спасителния център за диви животни в Стара Загора 042/60 77 41. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР