Днес в Бургас беше даден старт на серия от протести

...
Днес в Бургас беше даден старт на серия от протести
Коментари Харесай

Протест срещу случаи на тормоз в детски градини

Днес в Бургас беше даден старт на серия от митинги на родители против случайте на принуждение в детските градини. Организатори са сдружението " Бургаски майки " и Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система. Идеята за акцията се зародила откакто в обществените мрежи беше оповестено скандалното видео от детска градина „ Брезичка ", на което със скрита камера е записано по какъв начин учителки тормозят и малтретират 5 годишни деца.

Бургас

Родители дружно с децата си се включиха в днешният митинг пред постройката на Община Бургас. Камери в детските градини, по-малко деца в групите и мандатност на шефовете са главните претенции на протестиращите.

Васил Николов- Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система- " Ние желаеме при един сигнал, при едно нарушаване, да бъде направена информация с това видеонаблюдение, тъй като да не се оказваме в ситуацията- думата на едно малко дете против думата на един възрастен. "
Според протестиращите доста от учителите поддържат видеонаблюдението и това са педагози, които няма какво да крият. Тези които са срещу са възпитатели като тези от видеоклипа, когато тези нямат какво да крият. Тези които няма от какво да се притесняват- те са за видеонаблюдението. Според родителите учителите би трябвало да получават по-високи заплати, а броят на децата в групите би трябвало да се понижи фрапантно. Това сочат и данните на интернет анкета, споделиха уредниците.
Таня Стоянова- " Бургаски майки " -организатор- " Пусната е анкета във фейсбук група, която ще бъде препоръчана още в понеделник в Община Бургас, които се надявам откровено да бъдат прегледани. "
Протестиращите упорстват всички, които имат отношение към скандалния видеоклип в група " Мики Маус " да получат санкции.
Детелина Ганева-майка- " Ние сме от Банево, в нашата детска градина до момента, популярност Богу, е нямало такива и се надяваме и отсега нататък да няма, само че това което се случи в " Брезичка ", не е малко. Плюс това доста хора се надяваха да има не да напущат сами, ами да има дисциплинарни уволнения. Това е неприемливо. "
Бургаската прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по случая и сега тече следствие. Утре митинг ще има и във Варна, и Плевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР