Днес цената на суровия петрол сорт Брент достигна 61 долара

...
Днес цената на суровия петрол сорт Брент достигна 61 долара
Коментари Харесай

Петролът скочи до двугодишен връх

Днес цената на суровия нефт вид Брент доближи 61 $ за барел, което е най-високо ѝ равнище за последните 2 години.

От втората половина на юни насам краткосрочните нефтени фючърси – договорите за бъдеща доставка след месец или по-малко, са поскъпнали с 35%.

Ще има ли нова война в Ирак

Комисия за защита на конкуренцията: Няма картел при горивата, а ценови паралелизъм

Русия и кралството с ограничения за повишаване на черното злато

А единствено преди няколко месеца множеството от анализаторите и капиталовите банки намаляваха прогнозите си за цените на петрола, тъй като ограничението на производството от ОПЕК и Русия не докара до упования спад в световното сръхпредлагане на суровината, на фона на растящия експорт от Съединени американски щати.

В края на лятото обаче от Организацията на страните експортьорки на нефт и Международната организация по енергетика започнаха да регистрират повишаване на търсенето най-много на азиатските пазари.

Освен това се чака на идната среща на ОПЕК на 30 ноември да бъде взето решение за удължение на рестриктивните мерки върху добивите на страните в картела, за което алармира и саудитският принц Мохамед бин Салман.

„ Кралство удостоверява готовността си да удължи съглашението за редуциране на производството, което потвърди своята изпълнимост посредством ребалансиране на търсенето и предлагането”, съобщи той в края на предходната седмица.

Членовете на ОПЕК и 10 страни-производителки отвън картела, отпред с Русия, се ангажираха през 2016 година да понижат с общо 1,8 милиона барела дневно световните добиви. Първоначалната шестмесечна договорка бе удължена през май тази година до март 2018 година

Според Мохамед бин Салман повишеното търсене всмуква резултата от увеличението на добивите в Съединени американски щати.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР