Днес ще се проведе заседание на Светия Синод на БПЦ,

...
Днес ще се проведе заседание на Светия Синод на БПЦ,
Коментари Харесай

Статутът на Руската църква ще бъде разгледан на заседание на Светия синод

Днес ще се организира съвещание на Светия Синод на БПЦ, на което ще се вземе публична позиция по отношение на проблема с Руската черква в София.

По предписание на ДАНС от България бяха експулсирани трима съветски жители, поради активност против ползите на страната ни. Единият е предстоятелят на съветската черква в София, архимандрит Васиан.

Това е първото постоянно съвещание на съборния орган на Българската православна черква, откакто беше прекратена богослужебната активност на храма, като разследване от експулсирането на нейни чиновници при акция на ДАНС на 21 септември.

Мерките бяха наложени поради осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползите на страната ни.

Часове по-късно затварянето на църквата беше обявено от външното министерство на Русия. Последваха митинги на жители, разпространиха се и разнопосочни позиции за заключването на храма.

Българският Патрирах Неофит назначи духовници, които да служат в църквата, само че те не бяха позволени в нея. Днес би трябвало да стане ясно дали богослуженията в храма ще бъдат възобновени.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР