Днес се провежда второ заседание на Общо събрание на Национално

...
Днес се провежда второ заседание на Общо събрание на Национално
Коментари Харесай

Национално движение "Русофили" провежда Общо събрание в присъствието на високопоставени гости

Днес се организира второ съвещание на Общо заседание на Национално придвижване „ Русофили " в парк-хотел „ Москва " в столицата.

Официални посетители на събитието са от Руската дума - Сергей Гаврилов, от съветското посолство - Роберт Шостаков, както и родните депутати Красимир Велчев - от ГЕРБ и проф. Станислав Станилов от „ Обединени патриоти ". Гост е и ръководителят на славянското сдружение Стоил Сердов.

Поздравителен адрес изпрати и персонално министър председателят Бойко Борисов, който също бе измежду поканените на Общото заседание.

„ Уважаеми, господин Малинов,

Благодаря Ви за поканата за присъединяване на Общото заседание на Националното придвижване „ Русофили ". Бих желал да поздравя всички участници и да им пожелая ползотворна полемика.

За страната ни връзките с Русия са значими и се надявам, че ще подкрепяте устрема ни да ги развиваме сполучливо в подтекста на европейските и демократични полезности, както и да съхраним другарските връзки сред двата народа.

Желая Ви ползотворна работа и на добър час!, гласеше писмото от министър-председателя Бойко Борисов.



Иначе главните тематики на съвещанието са:

1. Отчет на Народно събрание за активността на сдружението за интервала юни 2016 година -юни 2017 година.
2. Гласуване избор на доверие на ръководителя на придвижването (Николай Малинов), по негово искане.
3. Промени в устава на сдружението.
4. Избор на ръководител (съпредседатели) на сдружението.
5. Промени в състава на Народно събрание на сдружението.
6. Разни.

В показания към този момент доклад от Движението потвърдиха, че акцентът в дейностите му през предходната година е бил възобновяване и развиването на структурите на „ Русофили " в София - област и София - град. Такива към този момент има в Самоков, Правец, Ботевград, Горна Малина, Костинброд, Сливница, Елин Пелин, Златица, Марково, Костенец. До края на годината следва да бъдат учредени Общински организации в над 2/3 от общините в региона.

Организирани са фестивали и конкурски като Националния училищен конкурс „ Не се гаси туй що не гасне ", Международния детски конкурс за детска рисунка „ Обичам моята татковина ", Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц „ Пусть, всегда будет солнце " и т.н.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР