Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде

...
Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде
Коментари Харесай

Радваме се на повече слънце днес, но на места ще превали дъжд

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде най-вече слънчево, само че от северозапад облачността ще се усилва и вплътнява.
След обяд и до среднощ, по прекосяването на леден атмосферен фронт, тук-там в Западна и Централна България ще превали временен дъжд с гръмотевици. Преди обяд ще духа до сдържан югозападен вятър, а след обяд в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще се усили.
Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°. Над Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд от запад облачността ще се усилва. Преди пладне ще духа до сдържан югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад.
Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Над планините преди обяд ще доминира слънчево време.
След обяд облачността ще се усили и тук-там в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг.
Ще духа мощен до плевел вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 13°, на 2000 метра - към 6°. През идващите дни облачността ще е по-често забележителна.
В доста региони ще има и валежи, тук-там краткотрайно ще са интензивни, в следобедните часове е допустима и гръмотевична активност. По-голяма е вероятността за превалявания на повече места в страната и по-интензивни във вторник и сряда.
По най-високите елементи на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до сдържан, от северната четвърт. Ще бъде относително хладно за интервала, найниски ще са оптималните температури в сряда: в множеството места - сред 15° и 20°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР