Днес официално стартира дейността си Спортно-туристически комплекс Сините камъни“. Новоизградената

...
Днес официално стартира дейността си Спортно-туристически комплекс Сините камъни“. Новоизградената
Коментари Харесай

Годишна концесионна такса на нов спортен комплекс в Сливен - по-ниска от наем на един училищен павилион

Днес публично започва активността си Спортно-туристически комплекс „ Сините камъни “. Новоизградената атрактивна база за спорт и развлечения, в която, по информация на вложителите, са вложени към 3.5 милиона евро, е ситуирана в най-посещаваната част от местността „ Карандила “.
Част от обширната територия, под името „ Спортен комплекс “, е предоставена на концесия с решение на Общинския съвет в Сливен от 31 август 2018 година. Преди това, през март 2016 година, теренът с повърхност към 8 декара е актуван като обществена общинска благосъстоятелност.
Предмет на концесията са: „ Осигуряване на условия за отдих, любителски спорт, подготвителна и спортно-състезателна активност ” , а икономически действия, които могат да се реализират посредством обекта на концесията са: „ Предоставяне на спортните уреди за любителски спорт; подготвителна и спортна дейност; даване на услуги, свързани с общо физически занимания, отдих и обществени контакти “ .
Концесията е с дълготрайност 25 години, излиза наяве от авансово заложените параметри. В признатата от локалния парламент документите е избрана минимална годишна концесионна такса в размер на 2 100 лв. без Данък добавена стойност - т.е. по-малко от годишния наем на един учебен павилион. Колко е действително контрактуваната концесионна цена, е загадка, защото договорът с концесионера не попада в формалния уебсайт на сливенската община .
Спортно-туристически комплекс „ Сините камъни “ включва две стадиони – мултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол, и футболен стадион, както и атракциона „ Въжеландия “. Това е единствено първи стадий от основаването на огромен Въжен парк, разяснява прессъобщение на концесионерите. Общата идея планува построяването на най-дългата ЗИП линия в Европа - сред местността „ Карандила “ и град Сливен, както и строителство на зала за битка и джудо и обособяването на бивак за кемпери и каравани. Значително е разширена и зоната за настаняване, приключени са шест нови вили и хостел „ Езерото “.
Грандиозно разкриване дават обещание уредниците през днешния ден, с присъединяване на Михаела Маринова, Павел и Венци и Криско. Празникът ще води Петьо Петков-Шайбата, се показва в формалното известие за старта на Спортно-туристически комплекс „ Сините камъни ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР