Ще гладувам и жадувам, докато Светият синод се откаже от

...
Ще гладувам и жадувам, докато Светият синод се откаже от
Коментари Харесай

Сливенски свещеник обяви гладна стачка заради касирания избор за митрополит

Ще недояждам и копнея, до момента в който Светият синод се откаже от касирания избор за митрополит или до момента в който умра.

Това съобщи пред публицисти пред постройката на Сливенската митрополия отец Иван Янков от храм " Св. Троица ".

Той уточни, че гладната му стачка е без благословението на наместника на Сливенска епархия - Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и срещу волята на Светия синод.
 Българска телеграфна агенция
Отец Иван сподели още, че стартира подписка " за " и " срещу " Агатополския свещеник Йеротей, който бе епархийският избор за Сливенски митрополит на 18 февруари, дружно с Константийският свещеник Михаил.

" В Българската православна черква нищо не е наред ", сподели отец Иван, сравнявайки я с етикетирана, само че празна бутилка. " Сам съм и споделям " Царят е гол ", нещо в църквата ни не е обикновено ", сподели още свещеникът. " Съвсем умишлено го върша в първия ден на постите и стартирам да тримиря ".

Свещеникът изрисува със спрей червен кръст върху стената на митрополията. Той сподели още, че чака в седмицата на прошката да му бъде поискана и дадена такава. Дотогава щял да нощува в автомобила си, а денем - пред митрополията, с цел да събира подписи.

Припомняме, че на 18 февруари в Сливен епископите Йеротей и Михаил бяха излъчени от епархийските гласоподаватели за претенденти за Сливенски митрополит. На 24 февруари Светият синод касира епархийския избор, като насрочи на 13 март в синодалния параклис " Св. цар Борис-Михаил " да се състои каноничния избор за нов Сливенски митрополит. 

На 12 март Светият синод удостовери решението си за анулиране на избора и възложи на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан осъществяването на цялостна финансова и административна проверка на цялата Сливенска епархия, както и на имотното положение на поделенията в епархията, да направи цялостна инспекция на описите с епархийски гласоподаватели за това дали дават отговор на условията.

Изборът на Сливенски митрополит ще бъде тогава, когато се изпълнят тези условия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР