Горски служители ще подаряват дръвчета на на 1 април от

...
Горски служители ще подаряват дръвчета на на 1 април от
Коментари Харесай

ЮИДП ще раздаде безвъзмездно 3500 фиданки за залесяване в Бургас и Айтос

Горски чиновници ще подаряват дръвчета на на 1 април от 09.30 ч. пред постройката на Търговско предприятие „ ДГС - Айтос “ и на основната улица в Бургас пред Часовника

Всяка година, при започване на месец април, лесовъдската гилдия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се организира от 1 до 7 април под мотото: „ Гората е живот и... обща отговорност! “.
Тази година хазаин на събитието по национално разкриване на празника е община Сливен. Тържествената гала по връчване на премиите ще се организира на 1 април, в зала „ Сливен “ от 11 часа.

По мотив Седмица на гората-2024 година „ Югоизточно държавно дружество “ Директива за птиците - Сливен започва акция за разпределяне на безвъзмездни фиданки на жители в петте регионални градове в обсега на предприятието – Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора и Хасково. Акции са проведени и в общините Бургас и Айтос. Горски чиновници ще подаряват дръвчета на всички искащи на 01 април от 09.30 ч. пред постройката на Търговско предприятие „ ДГС Айтос “ в Айтос и на основната улица в Бургас пред „ Часовника ”, наоколо до административната постройка на общината.

Гражданите ще могат да получат разнообразни типове фиданки от явор, черен бор, червен дъб, хибискус и други Горските експерти ще бъдат на място, с цел да изясняват на всички искащи да получат фиданки, по какъв начин вярно да засадят дръвчетата и кои са подобаващите за това места, съгласно типа им. Информация ще им бъде предоставена и за верните грижи, които да бъдат положени за тяхното сполучливо развъждане във времето.

Цялата стратегия за Седмица на гората, можете да разгледате в формалната страница на ИАГ:
А плануваните действия на територията на ЮИДП, може да откриете в уеб страницата на предприятието:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР