Общински съветници от Сливен подкрепиха отец Иван, който обяви гладна

...
Общински съветници от Сливен подкрепиха отец Иван, който обяви гладна
Коментари Харесай

Общински съветници от Сливен подкрепиха отец Иван, който обяви гладна стачка

Общински съветници от Сливен поддържаха отец Иван, който разгласи гладна стачка пред митрополията.

" Напълно обикновено е всеки от нас в този миг да поддържа отец Иван, извънредно почитан от миряните. Това разяснява пред кореспондент ръководителят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев, който акцентира, че се явява в качеството си на жител.
 Българска телеграфна агенция
" Призовавам Светия синод да извърнат внимание на обстоятелството, че толкоз доста хора са в поддръжка на отец Иван, цялата локална власт е в негова поддръжка и е извънредно време да видят, че животът е най-съществен ".

По думите му общински съветници от всички групи непринудено са решили да изразят поддръжка към свещеника, а през вчерашния ден в подписката се е присъединил и кметът Стефан Радев . Над 800 души са се подписали за три дни в подписка в поддръжка на избора на Агатополския свещеник Йеротей, която бе оповестена от гладуващия духовник на 18 март. 
 Българска телеграфна агенция
" Искреното ни предпочитание е да разгадаем въпроса по кротичък, внимателен и спокоен метод, изключително в дните на Великия пост, сподели пред публицисти измежду среща със свещеника Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Желанието ми беше да не пренасяме църковните проблеми на площада, да чертаем постройките с червен спрей, а да седнем като духовници да приказваме и да намерим решение ".
 Българска телеграфна агенция
Владиката заяви, че са стигнали до единодушие на Тодоровден в митрополитската катедрала да отслужат дружно Света литургия. " Отец Иван се съгласи да се причасти, уточни митрополитът. Не одобрявам по никакъв начин неговата стъпка и я смятам за прекомерно последна той да разгласи гладна стачка в първата неделя на Великия пост.
 Българска телеграфна агенция
Това за мен е безпределно смущаващо. Няма по какъв начин да не кажем, че гордостта, егоизмът, първичният дебелоглав от време на време господстват като пристрастености в индивида . Много е елементарно да отворим устава и да постановяваме църковни санкции.
 Българска телеграфна агенция
" Митрополитът напомни, че решението на Светия синод е да се организира нов епархийски избор на 19 май и каноничен на 26 май. На въпрос ще продължи ли митинга си, откакто самият свещеник Йеротей го прикани да приключи гладната стачка, отец Иван съобщи: " В църквата няма " желая и не желая " , има смирение. Епископ Йеротей, братко, ще бъдеш Сливенски митрополит, без значение дали го искаш ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР