С категоричното единомислие общинските съветници на Нова Загора гласуваха внесеното

...
С категоричното единомислие общинските съветници на Нова Загора гласуваха внесеното
Коментари Харесай

Общинският съвет на Нова Загора реши да бъде изграден паметник на Стоян Омарчевски


С безапелационното единодушие общинските съветници на Нова Загора гласоподаваха импортираното от кмета на Нова Загора предложение да бъде построен монумент на Стоян Омарчевски в гр. Нова Загора.

На 28 март Общински съвет Нова Загора организира своето следващо постоянно 8-мо съвещание. То беше намерено по надлежния ред от ръководителя доктор Константин Тачев, който даде думата на кмета на Общината Галя Захариева. Тя се обърна към аудиторията в залата на Общинския съвет, измежду която бяха заместник-кметовете Иванка Михова и Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, общински съветници, кметове на обитаеми места, експерти от общинска администрация, жители: " Днес имаме няколко мотива за топли сърдечни поздрави.

 

Първо желая да изкажа голямо благодаря на един човек, който е обвързван повече от 32 години с историята на Общински съвет Нова Загора – Славия Митева, която през днешния ден участва на своето последно съвещание като чиновник в общинска администрация ". С огромно почитание за нейната дългогодишна всеотдайна активност, ръководителят на Общинския съвет доктор Константин Тачев ѝ сервира букет. Кметът на Общината Галя Захариева ѝ пожела най-ценното - да бъде здрава. Г-жа Захариева насочи поздрави и връчи приветствени адреси и към двамата рожденици – общинския консултант Станимир Русев и кмета на с. Баня Радомир Велев.

 

Заседателите започнаха своята работа по дневния ред, включващ оповестените авансово 21 точки, към които бяха добавени още една спомагателна точка по отношение на Предложение за създаване на монумент на Стоян Омарчевски в гр. Нова Загора и 4 спомагателни точки по отношение на даване на еднократна финансова помощ.

 

На 28 март 2024 година Общински съвет Нова Загора освободи доктор Станка Иванова от длъжността шеф на МБАЛ " Св. Петка Българска " ЕООД гр. Нова Загора в отговор на нейно искане. Кметът на Общината Галя Захариева изрече персонална признателност и признателност от името на общинското управление към доктор Иванова, която със своята мениджърска работа е съумяла да изведе общинската болница през един сложен интервал. В резултат на проявените отлични професионални качества и управнически дух, МБАЛ " Св. Петка Българска " е погасила големите си отговорности, екипът е обединен, а жителите на Нова Загора разполагат със здравно заведение и достъп на място до здравна грижа.

 

С цялостно единогласие за Временно изпълняващ длъжността шеф беше избрана  Антоанета Иванова. Галя Захариева благодари за поетата извънредно сложна отговорност и удостовери, че Общината ще продължи да поддържа рационалната политика на ръководството на здравното сдружение.

 

На своето осмо съвещание Общински съвет Нова Загора утвърди Годишен отчет за наблюдаване на осъществяването на План за интегрирано развиване на Община Нова Загора – 2021 – 2027 година за интервала - 2023 година и Бюджетна прогноза на Община Нова Загора за интервала 2025-2027 година на постъпленията от локални доходи и на разноските за локални действия, и Бюджетна прогноза на МБАЛ " Св. Петка Българска " ЕООД гр. Нова Загора за интервала 2025-2027 година

 

Общинските съветници одобриха Отчет за положението на общинска благосъстоятелност и резултатите от нейното ръководство по типове и категории обекти за интервала 01.01.2023 година – 31.12.3023 година, Правилник за организацията и активността на общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация и други точки, свързани с настоящата активност на общинска администрация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР