Тази сутрин ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна

...
Тази сутрин ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна
Коментари Харесай

Слънчево и топло време, след обяд - купесто-дъждовна облачност в отделни райони

Тази заран ще е най-вече слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в планинските региони там ще превали и прегърми. На изток ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт.
 
Максималните температури ще са сред 18° и 23°, малко по-високи тук-там в Горнотракийската равнина. В София оптималната температура ще е към 18°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 
 
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.
 
В масивите от Западна България и региона на Централен Балкан ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Над към 2400 m преваляванията ще са от сняг. Над източните региони от Стара планина, Странджа и Сакар ще е съвсем без превалявания. Вятърът ще е сдържан от изток, по високите и открити елементи ще е от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 m ще е към 11°, на 2000 m - към 5°.
 
В неделя и понеделник вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до сдържан. Ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд над източната половина от страната и планинските райони; по-значителна ще е през първия ден, само че и тогава вероятността за превалявания е дребна.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР