Днес народното събрание ще започне работа с обсъждане на два

...
Днес народното събрание ще започне работа с обсъждане на два
Коментари Харесай

Днес Парламентът обсъжда ратификацията на договора за F-16

Днес националното заседание ще стартира работа с разискване на два законопроекта.Единият е за одобрение на контракта за придобиване на осем нови самолета F-16 Block 70,  муниции, средства за поддръжка, аварийни елементи и образование за Българските военновъздушни сили. Вторият е  интернационален контракт " Многофункционална система за систематизиране на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение ". 

Днес следва и първото четене на измененията в Закона за правосъдната власт, импортирани от Министерския съвет. С измененията се планува въвеждането на категорично пълномощие на колегиите на Висшия правосъден съвет да одобряват Кодекс за етично държание на българските съдии и Кодекс за етично държание на българските прокурори и следователи.

Петъчният парламентарен надзор ще стартира с въпросите към служебния министър-председател Гълъб Донев.

В парламентарния надзор ще вземат участие още вицепремиерът и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев, както и  министрите Сашо Пенов, Крум Зарков, Иван Шишков, Росица Карамфилова, Весела Лечева, Никола Стоянов,  Росица Велкова, Асен Меджидиев и Георги Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР