Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на

...
Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова пешеходна алея в Сандански

Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, ръководителят на Общински съвет – Георги Батев и архиерейският наместник отец Георги Танчев дадоха алегорично начало на строителните действия за създаване на нова тротоарна пешеходна алея, осигуряваща безвредна връзка сред манастир „ Св. Св. Козма и Дамян “ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „ Пирин “.

Новата тротоарна пешеходна алея ще бъде с дължина 1802 метра и е част от околовръстния път. Започва от манастир „ Св. Св. Козма и Дамян “, като продължение на съществуващия тротоар на Северната дъга. Преминава около общинския Зоокът – Сандански и доближава до Парк хотел „ Пирин “. Така ще бъде приключен целия пешеходен маршрут в парк „ Свети Врач “.

С реализацията на инфраструктурния план, едно от най-любимите места за разходка и отдих в Сандански ще придобие нов образ.

Проектът включва:

  • Изграждане на нови пешеходни площи;

  • Подпорни стени за обезопасяване и подсилване на пътното платно;

  • Ново улично LED осветление;

  • Засаждане на 160 броя дръвчета.

Проектът е извоюван и с утвърдено финансиране посредством МИГ - Сандански и фонд „ Земеделие “ към Министерство на земеделието и храните.

Чрез неговата реализация ще се сътвори още по-добра витална среда и благоустрояване, а в същото време ще се обезпечи и по-голяма сигурност и сигурност на придвижването в региона.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР