Днес като първа точка на народните представители е да проведат

...
Днес като първа точка на народните представители е да проведат
Коментари Харесай

Депутатите гласуват 6 законопроекта преди парламентарния контрол

Днес като първа точка на народните представители е да проведат второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, импортиран от Костадин Ангелов и група народни представители. Целта на законопроекта е да даде нормативна опция на министъра на опазването на здравето при съществуване на свободен финансов запас да има опция да финансира действия в регионалните лечебни заведения.

Депутатите ще гласоподават и Законопроект за одобрение на Споразумението за придобиване и взаимно обслужване (BGR-USA-02) сред Министерството на защитата на Република България и Департамента по защитата на Съединените американски щати, импортиран от Министерски съвет.

Вносителите показват, че ратификацията на съглашението от Народното събрание се постанова за оптимално потребление на плануваните в плана благоприятни условия за логистично обезпечаване сред двете страни, касаещи предписание с движимости - държавна благосъстоятелност. Споразумението открива характерни форми на предписание, документиране и отчитане на даването на съответните запаси, нужни на насрещната страна за съответното мероприятие. Споразумението планува опция за замяна в натура, даване на поддръжка, в това число движимости, против приемане на аналогични по стойност такива, както и даване против възнаграждение на цената на движимостта или услугата. Тези механизми се употребяват като средство за логистично обезпечаване и поддръжка сред съюзни страни в границите на НАТО. От друга страна, те не са планувани в Закона за държавната благосъстоятелност, който изчерпателно урежда опциите за предписание с движимости в ръководство на бюджетни структури, което постанова предприемане на законодателни ограничения, с цел да може българската страна да ползва съглашението във връзка с даване и приемане на движимости в границите на логистично съдействие. Това постанова съглашението да бъде утвърдено от Народното събрание на съображение член 85, алинея 1, т. 7 от Конституцията на Република България.

В програмата за работа на народните представители е включено и първо гласоподаване на Законопроект за допълнение на Закона за здравното обезпечаване, импортиран от Васил Пандов и група народни представители.

Депутатите ще проведат и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, първо гласоподаване на Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, импортиран от Министерски съвет, както и първо гласоподаване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, импортиран от Министерски съвет и Кристиан Вигенин и група народни представители.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР