Днес изтича даденият от РИОСВ срок за почистване на терена

...
Днес изтича даденият от РИОСВ срок за почистване на терена
Коментари Харесай

Изтича срокът за почистване на виадукта на магистрала „Струма“ при Дупница

Днес изтича даденият от Регионална инспекция за опазване на околната среда период за разчистване на терена при виадукта на автомагистрала „ Струма " при Дупница.
След пожар на нелегално депонирани боклуци под оборудването на 13 август бяха нанесени съществени провали на моста и това докара до затваряне на аутобана. Над 7 хиляди тона са депонираните на това място боклуци, оповестиха в хода на дейностите от АПИ. Възстановяването ще продължи до 4 месеца и ще коства 1.860 млн. лв.. Под самия виадукт е почистено, сподели Кольо Илиев - шефът на компанията „ Феникс запас ", която държи пункта за боклуци:
„ Общината да си чисти боклука, никой от там не приказва с мен ".
Общината в Дупница смята, че направените от Регионална инспекция за опазване на околната среда наставления към нея са противозаконни и неправилни.
Заместник-кметът на града Крум Милев: „ Ние не сме виновната част. Това не е бунище, не е отпадък. Това е суровина. На последната среща в Кюстендил АПИ ни споделиха, че като са натоварили камионите, Кольо Илиев е подал сигнал на 112 и са ги върнали назад. Ние няма да вкарваме кмета в шамарите, да изкарат кмета апаш ".
Така или другояче, камарите боклуци до автомагистралата, към този момент не под нея, остават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР