Днес футболът се завръща по терените в България! Това ще

...
Днес футболът се завръща по терените в България! Това ще
Коментари Харесай

Футболът в България се завръща с битката между Спортист и Лудогорец за Купата

Днес футболът се завръща по терените в България! Това ще стане със срещата сред Спортист (Своге) и Лудогорец за Купата на България. Това е отсрочен дуел от 1/16-финала в шампионата, като спечелилият от него ще стане последният тим, който ще откри място на 1/8-финала.

Лудогорец е безспорен любимец преди днешния мач, който пък ще бъде формален дебют за новия треньор на разградчани Валдас Дамбраускас. " Орлите " имат съществени упоритости в шампионата и отпадане на този стадий е немислимо за всички в клуба. Още повече, че въпреки Спортист да се води хазаин, мачът ще се играе на " Хювефарма Арена " в Разград.

Макар да е безспорен доминант в България през последните години, Купата на България е трофеят който прекомерно постоянно се изплъзва на разградчани. Те имат единствено два такива във витрината си. Затова в този момент се чака те да хвърлят двойно повече старания, с цел да се потвърдят и в този шампионат след 7-годишна пауза.

От друга страна обаче Лудогорец неведнъж среща компликации в ранните стадии на Купата на България или против тимове от по-долните равнища. Примери има няколко, като срещата с Оборище (Панагюрище) (3:2) през 2017 година, срещата с Несебър (3:1) година по-късно или отпадането от Локомотив (ГО) (0:1) през 2015 година Затова " зелените " не могат по никакъв метод да си разрешат подценяване в днешния мач.

В същото време Спортист (Своге) няма кой знае какви упоритости в шампионата. Втородивизионният отбор ще играе за достойнството си с вярата да обърка сметките на своя противник. Макар това да наподобява сложна задача, отборът не трябва да бъде отписван.

Очаква се треньорът на Спортист Ивайло Василев да заложи в този мач на Кунчев на вратата и пред него в отбрана Михайлов, Стойчев и Харизанов. Иванов и Ташев ще са халф-бекове, а Костадинов, Кочилов и рамадан ще работят в средата на терена. В анака пък ще дапочнат Цветков и Христов.

В същото време Дамбраускас се опредполага, че ще избере Ренан да бъде под рамката и пред него в защита Сисиньо, Вердон, Са и Недялков. Сантана и Дяков ще са двамата опорни халфове, а Десподов и Текпетей ще бъдат на двете крила. Кешерю ще води офанзивата, а зад тила му ще работи Каули.

Купа на България, 1/16-финал:

СПОРТИСТ (СВОГЕ) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

СПОРТИСТ: Кунчев, Михайлов, Стойчев, Харизанов, Иванов, Ташев, Костадинов, Кочилов, Рамадан, Цеков, Христов

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Вердон, Са, Недялков, Дяков, Сантана, Десподов, Каули, Текпетей, Кешерю.

Стадион: " Хювефарма Арена ", Разград
Съдия: Ивелин Занев
Начало: 14:30 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР